Συνεχίζεται το σίριαλ για τις μεθόδους απολύμανσης που χρησιμοποίησε η Nestle σε μάρκες της όπως τα Vittel και Perrier, όπως έγραψε η Le Figaro.

Η ένωση υπεράσπισης των καταναλωτών Foodwatch θα υποβάλει καταγγελία κατά της Nestlé Waters και του ομίλου Sources Alma για τις απαγορευμένες μεθόδους απολύμανσης «Κανείς, ούτε καν μια πολυεθνική όπως η Nestlé, δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε η Ingrid Kragl, διευθύντρια πληροφοριών της Foodwatch, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφεύγουμε σήμερα» κατά των δύο αυτών εταιρειών ενώπιον του Δικαστηρίου των Παρισίων για εννέα παραβάσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το μεταλλικό νερό, του Κώδικα Καταναλωτή και του Κώδικα Δημόσιας Υγείας, εξήγησε.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Nestle Waters παραδέχθηκε ότι το 2021 έκανε γνωστό στις γαλλικές αρχές ότι προσέφυγε σε απαγορευμένες μεθόδους, με χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας και φίλτρων ενεργού άνθρακα, σε ορισμένα από τα μεταλλικά νερά της για να διατηρήσει την «διατροφική τους ασφάλεια», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσίευσε και η Les Echos.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Ψάχνει να εισπράξει 65 δισ. ευρώ μέσα στο 2024

AXIA για ΟΤΕ: «Βλέπει» ισχυρή αύξηση στα καθαρά έσοδα σε επίπεδο έτους και δ’ τριμήνου

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι εκπομπές CO2 από τις μεταφορές στην ΕΕ δεν έχουν μειωθεί από το 2011

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ