business stories

Γιώργος Νίκας: Ο «εξαφανισμένος», η βίλα στην Ανάβυσσο και το απαγορευτικό

  • Διονύσης Θανάσουλας


Δεν κρύβεται λέει το περιβάλλον του αλλά παραμένει άφαντος ο επιχειρηματίας που σταμάτησε τις εργασίες στην κατοικία που έχει στην Σαρωνίδα ενώ η νόμική του ομάδα «απαγόρευσε» τις συνεντεύξεις

Στα all time classic στέκια του Κολωνακίου όπως είναι η περίφημη «Ράτκα» η σκιά του Γιώργου Νίκα αχνοφέγγει ακόμη κάποια φθινοπωρινά βράδια.

Η εμπλοκή του στο σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης που ξέσπασε τον περασμένο μήνα, αποτελεί σχεδόν καθημερινά θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φίλους του.

Παρότι οι πληροφορίες που διαρρέει το νομικό περιβάλλον του δίνουν το στίγμα ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και ότι είναι αθώος, το γεγονός και μόνο ότι παραμένει «εξαφανισμένος» υποδηλώνει κάτι άλλο.

Το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του που φέρεται να εξέδωσαν οι αρχές στις ΗΠΑ δείχνει -αν μη τι άλλο- ότι ο Γιώργος Νίκας αποτελεί σημαντικό κομμάτι του σκανδάλου εν αντιθέσει με τα όσα διαρρέουν από το στενό περιβάλλον του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησαν και όλες οι εργασίες στην εντυπωσιακή βίλα της Σαρωνίδας την οποία πουλάει εδώ και καιρό.

Αρκετοί γνωστοί Αθηναίοι θυμούνται τις καλοκαιρινές συναθροίσεις του Γιώργου Νίκα στο συγκεκριμένο σπίτι χρόνια πριν, μαζί με τον φίλο του Μαρκ Ντεμάν και γοητευτικές κυρίες να απολαμβάνουν τον ήλιο και τα νερά της πισίνας.

Ήταν τα χρόνια της ευμάρειας, όταν οι δυο κολλητοί έβγαιναν σχεδόν κάθε βράδυ στα πιο hot κλαμπ της Αθήνας μαζί με φίλους και πανέμορφες γυναίκες.

Τώρα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική για τους δύο κολλητούς που εμπλέκονται στην υπόθεση που έστειλε προφυλακισμένο τον τρίτο της παρέας, Τηλέμαχο Λαβίδα.

Η βίλα και το απαγορευτικό

Συνεργείο που έφτιαχνε τις γυψοσανίδες σε διάφορους χώρους της κατοικίας ενημερώθηκε προ ημερών να σταματήσει την δουλειά γιατί όπως τους είπαν «το αφεντικό έχει προβλήματα».

Την ίδια στιγμή η σιωπή του Γιώργου Νίκα για τους δικούς του ανθρώπους είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού το νομικό του επιτελείο στην Αμερική έχει δώσει σαφή εντολή να μην παραχωρήσει καμία συνέντευξη, μέχρι νεωτέρας.

Το γεγονός όμως ότι είναι άφαντος παραπέμπει αν μη τι άλλο όπως λένε πολλοί σε μια αντίφαση, ειδικά από την στιγμή που ο επιχειρηματίας διατείνεται ότι είναι αθώος και θα το αποδείξει.

Αν πράγματι πιστεύει κάτι τέτοιο, δεν έχει κανέναν λόγο να μην εμφανιστεί δημόσια σε κάποιο χώρο έστω και «προστατευμένο» από τυχόν αδιάκριτα βλέμματα.

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο στην περίπτωσή του αφού βρίσκεται κάτω από τεράστια πίεση και γνωρίζει ότι αν πάει κάπου θα γραφτούν διάφορα.

Έτσι, παραμένει εξαφανισμένος πιθανόν κάπου στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, αναμένοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση του ώστε να τοποθετηθεί και αυτός.

Μέχρι να συμβεί αυτό ο Γιώργος Νίκας θα παραμένει άφαντος…

Απόρρητο Απόρρητο