Για μια ακόμη φορά, την τέταρτη κατά σειρά, οδηγείται σε πλειστηριασμό η συλλογή έργων τέχνης του εκλιπόντος Παναγιώτη Νίκα, ιδρυτή της ομώνυμης αλλαντοβιομηχανίας.

Το νέο σφυρί, όπως αποκαλύπτει το newmoney.gr, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 28 Ιουλίου και δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί τρεις άγονες προσπάθειες η τιμή εκκίνησης έχει κατρακυλήσει σε επίπεδα… εκπτώσεων.

Συγκεκριμένα, η τιμή πρώτης προσφοράς στον επικείμενο πλειστηριασμό ισούται με το 65% της αρχικής και διαμορφώνεται στις 94.230,50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2023 και ο δεύτερος στις 5 Απριλίου 2023, κατά τους οποίους, με βάση τη σχετική έκθεση εκτίμησης, η συνολική τιμή εκκίνησης ήταν στις 144.970 ευρώ.

Το τρίτο σφυρί χτύπησε στις 9 Ιουνίου 2023 με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει μειωθεί κατά 20% στις 115.976 ευρώ (ίση προς το 80% της αρχικώς ορισθείσας τιμής). Έτσι τώρα το «σκόντο» αυξάνεται στο 35%.

Περιλαμβάνει 325 πίνακες

Η συλλογή του Παναγιώτη Νίκα περιλαμβάνει 325 πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει το έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα «Ακρόπολη». Το συγκεκριμένο έργο έχει καταγραφεί από το Ίδρυμα Χατζηκυριάκου Γκίκα στα πλαίσια της εκτίμησης με αρχική τιμή 30.000 ευρώ, ενώ αποτελεί το σημαντικότερο και ακριβότερο της συλλογής, η οποία κατά κύριο λόγο αποτελείται από έργα της τάξης των 250-2500 ευρώ. Πέραν των πινάκων περιλαμβάνονται ακόμη ένας καθρέπτης διαστάσεων 149x200x5 και δύο μπρούτζινα φωτιστικά οροφής.

Επισπεύδουσα είναι η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, ως αντιπρόσωπος του υπό ειδική εκκαθάριση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η κατάσχεση έγινε για απαίτηση που ανέρχεται στο ποσό των 674.759,84 ευρώ εντόκως από 30-11-2013.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά του Γεώργιου Νίκα, -γιου του Π. Νίκα-, με την ιδιότητά του ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ του οφειλέτη Παναγιώτη Νίκα που απεβίωσε στις 03-09-2017, την κληρονομιά του οποίου έχει αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής καθώς και της Μαρίας Δουκάκη, χήρας του Παναγιώτη Νίκα, με την ιδιότητά της ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¼ του οφειλέτη, την κληρονομιά του οποίου έχει επίσης αποδεχθεί με το ευεργέτημα της απογραφής.

Εκτός από τους πίνακες ζωγραφικής, νωρίτερα φέτος βγήκε στο σφυρί και άλλαξε χέρια μετά από δύο άγονες προσπάθειες, το διαμέρισμα της οικογένειας Νίκα σε πολυκατοικία επί της οδού Στησιχόρου στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων.
Ειδικότερα, το διαμέρισμα βγήκε στις 19 Απριλίου 2023 με μειωμένη τιμή εκκίνησης στα 1,55 εκατ. ευρώ και μετά από διαδοχικά «χτυπήματα» κατακυρώθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή με περίπου 1 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη

Eurogroup: «Σφικτή» πολιτική, «τέλος» στα έκτακτα μέτρα στήριξης και «όχι» στα μόνιμα

Οι ακτοπλόοι, το Μαξίμου και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Intrakat και οι ΑΠΕ, ο κροίσος της Ενέργειας και η χαρά των δικηγόρων 

14 περιφερειακά αεροδρόμια: Άγγιξε τα 12 εκατ. η επιβατική κίνηση το α’ εξάμηνο – Η διαφορά με το 2019 και 2022 (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ