Αντιμέτωπος με έναν ακόμη πλειστηριασμό βρίσκεται ο Γιώργος Νίκας, υιός του εκλιπόντος εμβληματικού αλλαντοβιομήχανου Παναγιώτη Νίκα.
Συγκεκριμένα, για τις 23 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί μια μεζονέτα στην Τήνο, με τιμή πρώτης προσφοράς 458.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται ειδικότερα κατά του Γεώργιου Νίκα του Παναγιώτη και της Αλεξάνδρας, «υπό την ιδιότητά του ως νομίμου εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ εξ αδιαιρέτου επ’ ωφελεία του ευεργετήματος της απογραφής του εγγυητή και ήδη αποβιώσαντα, Παναγιώτη Νίκα και της Μαρίας Δουκάκη του Ιωάννη και της Τατιάνας, υπό την ιδιότητά της ως νόμιμης εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου επ’ ωφελεία του ευεργετήματος της απογραφής του εγγυητή και ήδη αποβιώσαντα, Παναγιώτη Νίκα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο περιουσιακό στοιχείο προερχόμενο από κληρονομιά του Παναγιώτη Νίκα, το οποίο οδηγείται σε πλειστηριασμό. Το πρώτο ήταν το διαμέρισμα της οικογένειας Νίκα σε πολυκατοικία επί της οδού Στησιχόρου στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων. Το διαμέρισμα βγήκε στις 19 Απριλίου 2023 με μειωμένη τιμή εκκίνησης στα 1,55 εκατ. ευρώ και μετά από διαδοχικά «χτυπήματα» κατακυρώθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή με περίπου 1 εκατ. ευρώ παραπάνω.
Το δεύτερο ήταν η πλούσια συλλογή έργων ζωγραφικής που περιλαμβάνει 325 πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών, η οποία παρά τις διαδοχικές προσπάθειες έμεινε στα αζήτητα.

Η μεζονέτα στην Τήνο

Στις 23 Μαΐου έρχεται η σειρά διώροφης κατοικίας στη Θέση Άγιος Μάρκος Κτικάδο Τήνου. Πρόκειται για περιοχή εκτός σχεδίου κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό Κιόνια και στην χώρα της Τήνου, όπου υπάρχουν διώροφα και ισόγεια κτίρια με χρήση δεύτερης εξοχικής κατοικίας και τουριστικές χρήσεις .Υπάρχουν λίγα ξενοδοχεία αλλά αρκετές επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενες κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Λόγω της κοντινής απόστασης από την Χώρα στην περιοχή υπάρχουν και μόνιμες κατοικίες.

Η μεζονέτα βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 4063,65 τ.μ.
Το ακίνητο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (600 μέτρα) από τον οικισμό Κιόνια και επίσης κοντά στην πόλη της Τήνου. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η θέση του οικοπέδου προσφέρει μοναδική θέα της θάλασσα και των γύρω νησιών και όταν ο καιρός το επιτρέπει διακρίνονται, εκτός από τα κοντινά νησιά (Σύρος, Δήλος, Μύκονος) και τα πιο μακρινά (Πάρος, Αντίπαρος , Νάξος, Κύθνος, Σέριφος).

Όσον αφορά τη μεζονέτα περιλαμβάνει υπόγειο με εμβαδό 111,51 τ.μ. που αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια , wc, αποθήκη και τη σκάλα ανόδου. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια πρόκειται για υπόγειο βοηθητικής χρήσης που όπως αναφέρεται στην τροποποίηση της σύστασης νομιμοποιήθηκε ως κατοικία.
Στην ίδια στάθμη υπάρχει λεβητοστασιο 9,54 τ.μ. Το ισόγειο έχει εμβαδό 50,04 τ.μ. και αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού -τραπεζαρίας -κουζίνας σκάλα προς το υπόγειο και τον πρώτο όροφο. Στην ίδια στάθμη υπάρχει ημιυπαίθριος χώρος 19,92 τ.μ. Ο πρώτος όροφος έχει εμβαδό 50,04 τ.μ. και αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια , μπάνιο και τη σκάλα καθόδου Στην αποκλειστική χρήση της οριζόντιας ιδιοκτησίας υπάρχει δεξαμενή νερού εμβαδού 13,96 τ.μ.
Ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα και οι τοίχοι πλήρωσης από λιθοδομή, ενώ εξωτερικά κρίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η κατάσχεση έγινε για 150.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων, «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου όπως αυτό επιτάχθηκε με την από 26-06-2023 κοινοποιηθείσα επιταγή προς πληρωμή, με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της επισπεύδουσας, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό» όμως αναφέρεται.

Σχετικά με τα εμπράγματα βάρη, υπάρχουν:
– Προσημείωση υποθήκης ποσού 700.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, εγγραφείσα στις 1-4-2019, η οποία εκχωρήθηκε στην SUNRISE Ι NPL FINANCE DAC και η οποία προσημείωση τράπηκε ολικώς σε υποθήκη στις 6-10-2021.
– Υποθήκη ποσού 287.475,01 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.) εγγραφείσα στις 16-06-2023,
– Η παρούσα κατάσχεση ποσού 150.000 ευρώ εγγραφείσα στις 28-09-2023.

Διαβάστε ακόμη 

Στο τραπέζι η αύξηση των ορίων ηλικίας μετά το 2027

Κοντράρει τα ύψη των κτιρίων και ο δήμος της Αθήνας

Ποιοι θα πάρουν αμοιβή έως 3.000 ευρώ για «μαϊμού» αποδείξεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ