Η σύγχρονη ρομποτική τεχνολογία και οι λύσεις αυτοματισμού κερδίζουν διαρκώς έδαφος στην ελληνική και διεθνή βιομηχανία. Μετά τη συμφωνία της με την Calpak για τη δημιουργία ενός από ελάχιστα «smart factories» στη χώρα μας, η Gizelis Robotics προσθέτει στο ενεργητικό της άλλα τέσσερα projects.

Τα δυο από αυτά τα έργα αφορούν τη λειτουργία δυο σύγχρονων γραμμών, μια εγκιβωτισμού (packaging placement) και μια παλετοποίησης, αντίστοιχα, η πρώτη για μια ιστορική εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, η οποία παράγει πολλές και διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων και η δεύτερη σε ελληνική γαλακτοβιομηχανία, αμφότερες με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και υψηλές πωλήσεις.

Το «καρέ» των 4 νέων συνεργασιών της πρωτοπόρου στην «Made in Greece ρομποτική τεχνολογία» συμπληρώνουν, σε ένα άλλο βιομηχανικό «μέτωπο», η εγκατάσταση γραμμής εγκιβωτισμού (case packing) για βιομηχανία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και ρομποτικών συστημάτων συναρμολόγησης για βιομηχανία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Στην εποχή του Industry 4.0 και του Smart Manufacturing η Gizelis διευρύνει την γκάμα των λύσεων που παρέχει προς την σύγχρονη παραγωγική διαδικασία, καθώς κάποια από τα επόμενα deals αναμένεται να έχουν ως επίκεντρο την καινοτόμα εφαρμογή συγκόλλησης για την προετοιμασία πετρελαιαγωγών και αγωγών φυσικού αερίου, η οποία κατέκτησε και το ασημένιο βραβείο στα Manufacturing Excellence Awards 2020…

Brookstreet Equity Partners και Yaskawa Europe Gmbh

Η ιστορία της Gizelis ξεκινά πολλές δεκαετίες πριν. Οι «ρίζες» της κρατούν, ουσιαστικά, από τα τέλη των ‘60s και την ίδρυση της κατασκευαστικής εταιρίας μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου Γκιζελής A.E., αν και άρχισε την πορεία της (αρκετά αργότερα) ως εσωτερική δραστηριότητα μιας οικογενειακής επιχείρησης που υπάρχει εδώ και 53 χρόνια. «Αυτονομήθηκε» λόγω της μεγάλης αύξησης του όγκου των παραγγελιών της και από τότε εξάγει… τα ρομπότ της σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού, με έδρα της το Σχηματάρι της Bοιωτίας.

Από τις χρονικές περιόδους- «ορόσημο» ήταν o Σεπτέμβριος του 2019, όταν υπέγραψε αποκλειστικό σύμφωνο συνεργασίας με το ελληνικών συμφερόντων (με έδρα στο Λονδίνο) επενδυτικό Fund Brookstreet Equity Partners LLP σε ρόλο στρατηγικού εταίρου της.

Αρχές του προηγούμενου Οκτώβρη, ήρθε η συμφωνία επέκτασης της Gizelis Robotics στην γερμανική αγορά, μετά από την συνάντηση και τις εμπορικές επαφές που είχαν με την ανώτατη διοίκηση της Yaskawa Europe Gmbh ο ιδρυτής και πρόεδρος, της Ευάγγελος Γκιζελής, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Γεράσιμο Γερολυμάτο, General Manager και Παναγιώτη Λάγιο, Co-founder & CTO.

Αντικείμενο των συζητήσεων, υπήρξε η προώθηση και υποστήριξη των ρομποτικών εφαρμογών και τεχνολογικών λύσεων που αναπτύξει για τις εξειδικευμένες ανάγκες των κλάδων της μεταποίησης, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των ταχυμεταφορών, τροφίμων & ποτών, ζυθοποιιών, χημικών και του ευρύτερου παραγωγικού κλάδου (Manufacturing).

Στο διάστημα που μεσολάβησε, η Gizelis Robotics πέτυχε την διεύρυνση του δικτύου της και της «ομάδας» των συνεργατών της στην χώρα που αποτελεί την 1η οικονομία και μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη της Ευρώπης… Πολύ πρόσφατα, «ανέβασε» και το νέο της γερμανικό site, για να αποκτήσει μεγαλύτερη «έκθεση» στις τοπικές βιομηχανίες.

«Μείωση κόστους παραγωγής και ανάπτυξη»

«Τα βιομηχανικά ρομπότ μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος προϊόντων και σε όλους τους τύπους βιομηχανικών μονάδων. Ήδη χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια επεξεργασίας μεταλλικών προϊόντων και λαμαρίνας, σε βιομηχανίες τροφίμων, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροναυπηγική, στις φαρμακοβιομηχανίες, στην κατασκευή φωτοβολταϊκών προϊόντων, στις βιομηχανίες πλαστικού, σε χυτήρια όπως επίσης και στην υαλοβιομηχανία. Η εισαγωγή των ρομποτικών συστημάτων σε όλες τις βιομηχανίες απέδωσε σημαντικά κέρδη, καθώς μειώθηκε το κόστος παραγωγής και προσέφερε ένα τεράστιο άλμα για την ανάπτυξή τους…», τονίζουν στελέχη της GizelisRobotics.

Η ρομποτική τεχνολογία, σύμφωνα με τους ίδιους, δίνει μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως η συνεχόμενη λειτουργία (24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες τη βδομάδα), η ταχύτητα, η επαναληπτικότητα (σταθερή ποιότητα), η ασφάλεια (δεν επηρεάζεται από την επικινδυνότητα της εργασίας) και η ευελιξία, μέσω της εύκολης προσαρμογής σε νέες εργασίες και «καθήκοντα».

Διαβάστε ακόμη:

«Στερεύει» η πηγή χρηματοδότησης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Πελώνη: Αποκλείεται το καθολικό lockdown – Στο τραπέζι αλλαγές στον κωδικό 6

Το σχέδιο Μαξίμου για την Τράπεζα Πειραιώς, ο «διασώστης» και ο «γάιδαρος» του Ιωάννου!