Το Creed είναι μια παγκοσμίως γνωστή αγγλογαλλική μάρκα πολυτελών αρωμάτων. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1760, όταν και ιδρύθηκε από τον Τζέιμς Χένρυ Κριντ ως ένα εξαιρετικό ραφτάδικο με έδρα το Μέιφερ του Λονδίνου. Με την πάροδο των ετών, το House of Creed μετατράπηκε από ένα μικρό ραφτάδικο στην κορυφαία εξειδικευμένη μάρκα αρωμάτων στον κόσμο, παράγοντας μερικά από τα καλύτερα αρώματα για περισσότερα από 260 χρόνια. Επί του παρόντος, με επικεφαλής τον Ολίβιερ Κριντ και τον γιο του Έρβιν Κριντ, το The House Of Creed διαθέτει αποκλειστικές μπουτίκ στο Παρίσι, το Σίδνεϋ, το Λονδίνο, το Beverly Hills, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, τη Βιέννη, τη Νέα Υόρκη, την Πόλη του Μεξικού, το Μιλάνο και το Μαϊάμι, σύμφωνα με το therichest.com.

Το House of Creed έχει ένα ξεχωριστό παρελθόν που ξεκινάει πάνω από 7 γενιές πίσω. Δεδομένου ότι τόσες γενιές έχουν επηρεάσει τον οίκο αρωμάτων, η ιστορία του είναι ένα θέμα δημόσιας ιστορίας και όχι απλώς ιστορίες που λένε οι ηλικιωμένοι στα εγγόνια τους.

Από ράφτες… αρωματοποιοί

Η ιστορία ξεκίνησε με τον βασιλιά Γεώργιο Γ’ που παρήγγειλε ένα σετ αρωματικά δερμάτινα γάντια από το ραφείο Creed. Μετά από αυτό, η βασίλισσα Βικτώρια διόρισε την Creed ως τον επίσημο προμηθευτή αρωμάτων της, τραβώντας έτσι την προσοχή όλων των βασιλικών οικογενειών στην Ευρώπη.

Ο Τζέιμς Κριντ επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Ναπολέοντα Γ’ ως ο αρωματοποιός του, καθώς στη συνέχεια ζητήθηκε από την αυτοκράτειρα Ευγενία της Γαλλίας, τον αυτοκράτορα Φραντς-Ιωσήφ, την αυτοκράτειρα Σίσσυ της Αυστροουγγαρίας και τη βασίλισσα Χριστίνα της Ισπανίας. Η αυτοκράτειρα Ευγενία άρχισε τελικά να υποστηρίζει την επιχείρηση Creed και με τη βοήθειά της, η εταιρεία μετατόπισε την έδρα της στο Παρίσι. Το House Of Creed εδρεύει στο Παρίσι από τότε.

Στα νέα κεντρικά γραφεία στο Παρίσι, η Creed συνέχισε να δημιουργεί τα επώνυμα σπάνια και απαράμιλλα αρώματά της για άνδρες και γυναίκες, τα οποία εκτιμούν ιδιαίτερα οι λάτρεις των αρωμάτων και άνθρωποι με ακριβό γούστο και αρέσκεια στα πολυτελή και ποιοτικά προϊόντα. Με τα χρόνια, το House Of Creed κυκλοφόρησε πάνω από 200 αρώματα, όλα με ξεχωριστή ποιότητα, και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους οίκους αρωμάτων στον κόσμο, κληρονομώντας την τέχνη της παραγωγής αρωμάτων από πατέρα σε γιο για επτά γενιές.

Τι είναι αυτό που κάνει το House Of Creed τόσο ξεχωριστό;

Αυτό που κάνει τα αρώματα Creed να διαφέρουν από όλα τα άλλα είναι το ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, η χρήση φυσικών συστατικών και η απαράμιλλη ποιότητα. Η μάρκα είναι γνωστή για τη χρήση των μεγαλύτερων αναλογιών φυσικών συστατικών στη γαλλική βιομηχανία αρωμάτων. Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, ο Ολίβιερ Κριντ δοκιμάζει και επιλέγει αρώματα από πολλά έθνη. Το φυσικό άρωμα των ουσιών που χρησιμοποιούνται μπορεί να διατηρηθεί χάρη στην τεχνική έγχυσης. Αν και η τεχνική αυτή είναι 4000 ετών και είναι πλέον ξεπερασμένη στους περισσότερους οίκους αρωμάτων, ο οίκος Creed εξακολουθεί να την χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με την παράδοση του Τζέιμς Κριντ, η διαδικασία φιλτραρίσματος, εμφιάλωσης και προσκόλλησης ετικετών γίνεται αυστηρά χειροποίητα σε κάθε ένα από τα προϊόντα, για μια αυθεντικά χειροποίητη εμπειρία αρώματος.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία της Creed είναι η διακριτικότητα. Κάθε πελάτης υψηλού προφίλ που αγοράζει ένα προσωπικό άρωμα από την Creed υπογράφει ένα συμβόλαιο δεσμεύοντας την εταιρεία να κρατήσει μυστικά τα στοιχεία του αρώματος μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, σύμφωνα με την Cologne Boutique. Αυτά τα συμβόλαια μπορούν να διαρκέσουν από πέντε χρόνια έως μια ζωή. Λόγω αυτής της απαράμιλλης προσοχής στη διακριτικότητα, οι πελάτες έχουν την εταιρία σε μεγάλη εκτίμηση.

Η εταιρία Creed λειτουργεί διαφορετικά από άλλες στον ίδιο κλάδο. Στην εταιρία δεν υπάρχουν καθορισμένες ημερομηνίες ανάπτυξης και κυκλοφορίας νέων αρωμάτων. Τα αρώματά τους κυκλοφορούν μόνο όταν ο Ολίβιερ κρίνει πως είναι έτοιμα. Ως αποτέλεσμα, σε αρκετές περιπτώσεις, η εταιρεία δεν κυκλοφορεί συχνά νέα αρώματα. Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο, η ποιότητα των αρωμάτων Creed διατηρείται σταθερά υψηλή, καθώς τα αρώματά της δεν δεσμεύονται από προθεσμίες.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν την Creed μια από τις πιο πολυτελείς και αξιόπιστες μάρκες αρωμάτων.

Η μεγάλη κληρονομιά 260 ετών της Creed

Το House of Creed έκανε μεγάλη κληρονομιά καθώς ήταν στην υπηρεσία των βασιλικών οικογενειών για 200 χρόνια πριν κυκλοφορήσει στην αγορά το 1970, σύμφωνα με το Forbes. Το House Of Creed είναι η μόνη οικογενειακή δυναστεία πολυτελών αρωμάτων, με την κόρη του Ολίβιερ να εργάζεται ως σχεδιάστρια τέχνης και τον γιο του Έρβιν να εργάζεται ως ανώτερος αρωματοποιός. Η εταιρεία ανήκει επί του παρόντος στον Ολίβιερ, ο οποίος είναι απόγονος του δημιουργού της εταιρίας κατά 6 γενιές. Όταν ο Έρβιν την κληρονομήσει, θα είναι στην 7η γενιά. Λόγω του κοινού τους πάθους για την παραγωγή αρωμάτων, κάθε επόμενη γενιά εργάζεται σκληρά για να διατηρήσει την καλή φήμη και τη γιγάντια οικονομική επιτυχία του Creed.

Με τα χρόνια, η Creed κυκλοφόρησε μερικά από τα πιο εμβληματικά αρώματα όλων των εποχών, όπως το Virgin Island Water, το Green Irish Tweed, το Love in White και το «άρωμα υπερπαραγωγή» Aventus που δημιουργήθηκε από τον Ολίβιερ Κριντ, το οποίο είναι πλέον το παγκόσμιο best-seller ανδρικό άρωμα της Creed, όπως αναφέρει η The Perfume Society. Το House Of Creed έχει υπηρετήσει πολλές διάσημες και βασιλικές προσωπικότητες όλα αυτά τα χρόνια, όπως τον βασιλιά Γεώργιο Γ΄, τη βασίλισσα Βικτόρια, τον πρίγκιπα Τσαρλς, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, τη Μισέλ Ομπάμα, τον Φρανκ Σινάτρα κ.λπ., κατά τα 260 χρόνια λειτουργίας της.

Διαβάστε ακόμη:

Η ΕΚΤ επανεξετάζει τα εργαλεία της νομισματικής της πολιτικής λόγω QT (πίνακες)

Morgan Stanley: Θετικές οι προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες – Σημαντική αύξηση στις τιμές – στόχους (γράφημα + πίνακας)

«Φουντώνουν» από Φεβρουάριο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στην εφορία