Ήταν από τα ρούχα της πριγκίπισσας Νταϊάνα που είχε προκαλέσει φρενίτιδα στους οπαδούς της με την σχετική φωτογραφία από την εμφάνιση της να χρησιμοποιείται έκτοτε συχνά για να θυμίζει το πως η αδικοχαμένη πρώτη συζύγος του νυν Βασιλιά Καρόλου ήταν το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας.

Ο λόγος για το μοναδικό πουλόβερ της εταιρείας πλεκτών «Warm & Wonderful», όπου στο κόκκινο μοτίβο του εμφανίζονται δεκάδες λευκά πρόβατα και ανάμεσα τους ένα μαύρο, να ξεχωρίζει. Εξού και η ονομασία του «Black Sheep».

Πηγή: Sotheby’s

Το θρυλικό πουλόβερ εντοπίστηκε από τους σχεδιαστές της φίρμας σε ένα κουτί στη σοφίτα, τον περασμένο Μάρτιο και τώρα βγαίνει στο «σφυρί» από τον οίκο Sotheby’s. Οι online προσφορές ξεκίνησαν να υποβάλλονται από την περασμένη Πέμπτη, 31 Αυγούστου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία με εκτιμώμενη τιμή ανάμεσα στα 50.000 και 80.000 δολάρια.

Η Νταϊάνα είχε φορέσει για πρώτη φορά το πουλόβερ σε ένα αγώνα πόλο του Καρόλου, το 1983, με ένα λευκό παντελόνι και κόκκινες γόβες και έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα της ενδύματα, με τα οποία είχε φωτογραφηθεί επανειλημμένως. Το πουλόβερ υπέστη μια ελαφρά ζημιά, οπότε η πριγκίπισσα το έστειλε προς αποκατάσταση στον οίκο, ο οποίος ωστόσο αντί να το διορθώσει, ο οίκος επέλεξε να της δημιουργήσει και να της στείλει ένα νέο, πανομοιότυπο πλεκτό. Το πρώτο πουλόβερ έμεινε στην αποθήκη και είναι αυτό που ανακαλύφθηκε και πωλείται τώρα.

Σημειωτέον πως το μοτίβο του πλεκτού παρέμεινε τόσο επιτυχημένο εμπορικά, όλα αυτά τα χρόνια, που η εταιρεία προχώρησε σε ένα επανα-λανσάρισμα του, το 2020, σε μια βερσιόν με πιο λεπτό ύφασμα, που επίσης… ξεπούλησε.

Διαβάστε ακόμη  

Οι Αμερικανοί θα φέρουν 1,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στο 2023 (πίνακας)

Πληροφορική: Αύξηση δεκάδων εκατ. ευρώ στα έσοδα των ελληνικών ομίλων το ’23 και νέα deals

Φουντώνει η μάχη για τα μερίδια από το παγωτό (pics + γραφήματα)  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ