Τα τελευταία πέντε χρόνια η οικογένεια του καπετάν Γιάννη Λεμού, του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή από τις Οινούσσες, θαλασσοδέρνεται σε μια παρατεταμένη φουρτούνα. Στα 91 του χρόνια βλέπει τα τέσσερα τέκνα του, χωρισμένα σε δύο στρατόπεδα, να αλληλοκατηγορούνται και να καταφεύγουν στα δικαστήρια με φόντο, όπως λένε μέσα από τα δικόγραφα, τη διαχείριση της περιουσίας του πατριάρχη της οικογένειας.

Μια περιουσία που για τα δεδομένα του μέσου Ελληνα φαντάζει μυθική, με πλοία, βίλες σε Μονακό, Λονδίνο και Αθήνα, μετρητά, μετοχές και πολλές εταιρείες.

Το τελευταίο επεισόδιο στον «εμφύλιο των Λεμών» ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται περίπου προ δεκαπενθημέρου, με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Νέστωρος, ο οποίος κλήθηκε να αποφανθεί για το αν ο καπετάν Γιάννης «πάσχει ή όχι από ψυχική νόσο ή διαταραχή εν γένει και αν ναι, ποια είναι αυτή και πώς εκδηλώνεται και σε καταφατική περίπτωση, η συγκεκριμένη νόσος ή διαταραχή επηρεάζει ή όχι την ικανότητά του να φροντίζει μόνος τον εαυτό του ή τις υποθέσεις του και αν ναι, η ικανότητά του είναι πλήρης ή μερική…». Το πόρισμα λέει πως «ο κ. Ιωάννης Λεμός δεν εμφανίζει συμπτώματα, στοιχεία, ενδείξεις, αλλά ούτε πάσχει από κάποια ψυχική ή νοητική νόσο ή διαταραχή εν γένει».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμα

Eρευνες για μαύρο χρήμα σε youtubers, influencers και instagrammers

DW: Θα γίνει η Σουηδία παράδεισος για γκάνγκστερ;

Κλειστοί χώροι: «Μπλόκο» στην είσοδο ανεμβολίαστων από το φθινόπωρο