Στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα η οικογένεια Περρωτή, η οποία ανήκει στα λεγόμενα «παλιά τζάκια» της Αθήνας.

Έτσι μετά τη μεγάλη έκταση στο Αγράρι της Μυκόνου, στην οποία είχαν επενδύσει οι αδελφοί Περρωτή και ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, που θα βγει στο σφυρί στις 30 Ιουνίου, το νέο «χτύπημα» αφορά ακίνητο στη Λεωφόρο Αμαλίας.

Η συγκεκριμένη αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, που λόγω θέσης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «φιλέτο», ανήκει στην τεχνική, κατασκευαστική και εμπορική εταιρεία «Αμαλία Α.Κ.Τ.Ε.Ε.».

Ειδικότερα, καταλαμβάνει τμήμα του υπογείου και τμήμα του ισογείου ορόφου, μιας τριώροφης και εν μέρει τετραώροφης οικοδομής, κτισμένης σε οικόπεδο, δίπλα στην Αγγλικανική Εκκλησία και στη διασταύρωση της οδού Σιμωνίδου, (αριθμός 1) με την Λεωφόρο Αμαλίας (αριθμός 28).

Το οικόπεδο στο οποίο είναι κατασκευασμένο το ακίνητο έχει επιφάνεια 213,313 τ.μ., ενώ η οριζόντια ιδιοκτησία αναλυτικά περιλαμβάνει:
– Τμήμα στο υπόγειο επιφάνειας 133,90 τ.μ. που επικοινωνεί μέσω εσωτερικής σκάλας με το κατάστημα ισογείου
-Στον ισόγειο όροφο δύο καταστήματα, επιφάνειας 133,90 τ.μ. και 30,65 τ.μ. καθώς και βοηθητικούς χώρους. Οι παραπάνω όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα.

Σημειώνεται ότι το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, ενώ το 2004 εκδόθηκε οικοδομική άδεια που αφορά την ενίσχυση και αποκατάστασή του η οποία φαίνεται να μην έχει υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα και το κτίριο εξωτερικά παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Ακόμη έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές περιμετρικά του και χρίζει ολικής αποκατάστασης έτσι ώστε να είναι δυνατή η επαναλειτουργία του.

Ο αρχικός πλειστηριασμός για την παραπάνω οριζόντια ιδιοκτησία ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Απριλίου 2022, αλλά ανεστάλη κατόπιν εντολής της επισπεύδουσας που είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου, με τιμή πρώτης προσφοράς στις 432.000 ευρώ.

Στα βάρη περιλαμβάνεται προσημείωση, για 2,2 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Κύπρου εγγραφείσα τον Μάιο του 2010 και η κατάσχεση έγινε για 184.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς στις 15 Ιουνίου 2021.

Η «Αμαλία» και η οικογένεια

Η εταιρεία «Αμαλία Α.Κ.Τ.Ε.Ε» έχει συσταθεί από το Μάρτιο του 2000 και στο Δ.Σ. μετέχουν ο Ιωάννης Περρωτής (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος), ο Αθανάσιος Περρωτής (Αντιπρόεδρος) και η Ιωάννα Φωκά (ως μέλος).

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, για το 2020, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν μηδενικός, ενώ εμφάνιζε ενεργητικό ύψους 2,18 εκατ. ευρώ καθώς και υποχρεώσεις περί τα 2,1 εκατ. ευρώ.

Ο Ιωάννης, ο Δημήτριος-Ευγένιος και ο Αθανάσιος Περρωτής είναι οι τρεις γιοί του Αριστομένη Περρωτή και της Ιωάννας Φωκά-Μεταξά.

Ο Αριστομένης Περρωτής γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά καταγόταν από την Καλαμάτα και ήταν γιος του Αθανασίου Περρωτή, πολιτικού και γόνου παλιάς πολιτικής οικογένειας της περιοχής. Και ο ίδιος ακολούθησε πολιτική καριέρα κατά την οποία εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας για πρώτη φορά το 1961 ενώ το 1967 έγινε και Υφυπουργός Εμπορίου στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Στη δικτατορία λόγω της δράσης του χαρακτηρίστηκε αντικαθεστωτικός, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και του στερήθηκε το διαβατήριο. Την περίοδο 1974-1977 διετέλεσε βουλευτής (με τη Ν.Δ.) για τελευταία φορά, ενώ έφυγε από τη ζωή το 2011.

Η αρχαιολόγος και συγγραφέας Ιωάννα Φωκά-Μεταξά είναι κόρη του Ευγένιου Φωκά, καθηγητή ιατρικής και πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, και της Νανάς Μεταξά. Από την πλευρά του πατέρα της κατάγεται από παλιά οικογένεια της Κεφαλλονιάς ενώ από την πλευρά της μητέρας της είναι εγγονή του δικτάτορα, Ιωάννη Μεταξά. Η ίδια κατοικεί στο ιστορικό σπίτι της οδού Στρατηγού Δαγκλή στην Κηφισιά, το λεγόμενο «σπίτι του ΟΧΙ» όπου διέμενε ο Ιωάννης Μεταξάς.

Από τους αδελφούς Περρωτή, ο Γιάννης, αλλά και ο Νάσος δραστηριοποιούνται στην αγορά του real estate.

Διαβάστε ακόμη

Space Hellas: Ο διπλασιασμός εσόδων σε μια πενταετία και οι ισχυρές προοπτικές

Η νέα γκάφα με τους (παρολίγον) ολιγάρχες, η βίλα του διαφημιστή, η κόντρα με το Κατάρ, η Νίκη και ο Νίκος 

Ελληνικό: «Μεγαλώνει» το οικιστικό κομμάτι – Πλάνο με περισσότερες κατοικίες για μεσαία πορτοφόλια