Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αποδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη δωρεά και την τοποθέτηση ενός αεροπλάνου Boeing 747 της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, έμπροσθεν του γηπέδου Σουρμένων, από την εταιρία ZELA AVIATION.

Όπως αναφέρθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη λήψη της απόφασης, η προβολή ενός αεροπλάνου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης θα αποτελέσει μαγνήτη για τους επισκέπτες, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και διεθνή αναγνώριση.

Επίσης, σημειώθηκε ότι η παρουσία ενός αεροπλάνου της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα αποτελέσει σύμβολο της αεροναυτικής ιστορίας και θα προσφέρει εκπαιδευτική προοπτική για τους επισκέπτες.

Παράλληλα, θα ενθαρρύνει το ενδιαφέρον των νέων για την αεροναυτική και την τεχνολογία λειτουργώντας ως έμπνευση για τις μελλοντικές γενιές.

Στο πλαίσιο της απόφασης αναφέρεται ότι πρέπει να θεσπιστούν αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και να διατηρείται συνεχής επιτήρηση για την προστασία του κοινού.

Επιπλέον, πρέπει να εξασφαλιστεί η συνεχής συντήρηση του αεροσκάφους με έμφαση στην ασφάλεια και την ακεραιότητά του. Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική χρήση σημειώνεται η ανάγκη να προωθηθεί η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα ενισχύσει την παιδεία και το ενδιαφέρον των νέων για την αεροναυτική.

Όλα τα έξοδα για την μεταφορά, τοποθέτηση και συντήρηση του αεροσκάφους θα γίνουν από την εταιρία ZELA AVIATION.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Κρήτη και Ρόδος ανοίγουν τη σεζόν στις 25 Μαρτίου (pics)

Eco friendly επενδύσεις-μαμούθ από τους Έλληνες εφοπλιστές (pics)

Γιάννης Καντώνιας (Cosmos Aluminium): Ο επιχειρηματικός γάμος που άνοιξε παράθυρο στον κόσμο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ