Για πάνω από 100 χρόνια το κτήριο του Γραφείου Πολέμου (Οld War Office-OWO) στο Whitehall του Λονδίνου ήταν ουσιαστικά κλειστό για το ευρύ κοινό. Στα τέλη Σεπτεμβρίου όμως άνοιξε τις πύλες του έπειτα από μία «μεταμόρφωση» που κόστισε πολλά εκατομμύρια.

Εδώ, ήταν στο παρελθόν η έδρα στρατιωτικών ηγετών, όπως ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Πλέον, το ακίνητο θα φιλοξενεί το πρώτο ξενοδοχείο Raffles στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η τιμή των δωματίων είναι αντάξια της πολυτέλειας και των υπηρεσιών που θα προσφέρει.

Ξεκινούν από 1.100 στερλίνες (1.283 ευρώ) τη βραδιά.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 120 δωμάτια και σουίτες, μία αίθουσα γιορτών-χορού που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 600 άτομα, καθώς και το πρώτο spa της Guerlain. Το Raffles London at The OWO, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο αρχιτέκτονα και designer Thierry Despont που πέθανε τον περασμένο μήνα.

Είναι μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ξενοδοχειακές αφίξεις για το 2023.

To ΟWO

Το κτίριο τυγχάνει να είναι επίσης η τοποθεσία όπου ο Βρετανός συγγραφέας, Ίαν Φλέμινγκ συνέλαβε την ιδέα των κατασκοπικών μυθιστορημάτων του Τζέιμς Μποντ, όταν εργαζόταν ως αξιωματικός στην αντικατασκοπία του Βρετανικού Ναυτικού. Οι φίλοι του 007 ίσως αναγνωρίσουν ορισμένα σημεία του κτηρίου καθώς εκεί έχουν γίνει γυρίσματα σε ταινίες της σειράς.

Πρόσφατες, όπως το Spectre, αλλά και παλαιότερες, όπως το Επιχείρηση Οctapussy και το Licence to Kill.

Το brand Raffles δημιουργήθηκε από τους αδερφούς Sarkies τον 19ο αιώνα και και πήρε το όνομά του από τον Sir Stamford Raffles, o οποίος θεωρείται ιδρυτής της μοντέρνας Σιγκαπούρης. Γιατί άραγε καθυστέρησε τόσο το brand να έρθει στο Λονδίνο;

«Χρειαζόμασταν το σωστό σημείο», δήλωσε στο CNN ο διευθυντής του ξενοδοχείο Philippe Leboeuf. «Νιώθουμε ότι αυτό είναι το κατάλληλο κτήριο», συμπλήρωσε.

Η αρχική κατασκευή του κτηρίου-τοπόσημου ολοκληρώθηκε το 1906. Η πρόσφατη ανακαίνισή του χρειάστηκε 8 χρόνια κατά τα οποία εκατοντάδες τεχνίτες εργάστηκαν για να αποκαταστήσουν τα ιστορικά στοιχεία του. Σε αυτά περιλαμβάνονται δρύινες επενδύσεις και χειροποίητα μωσαϊκά πατώματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr