Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν συνεπής στο ραντεβού του και στην Wall Street, δεν το κάνει μόνο στα παρκέ για τους αγώνες των Μιλγουόκι Μπακς στο ΝΒΑ και της εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει γνωστή η συμφωνία του Έλληνα σταρ με τον ελληνικής καταγωγής Γιάννη Κουδούνη, επικεφαλής της Calamos Investments, για τη δημιουργία των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, μιας δέσμης κεφαλαίων ESG που θα είναι προσβάσιμα στους επενδυτές.

Εδώ και μερικές εβδομάδες είχε ανακοινωθεί ότι στις 31 Μαρτίου ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, αλλά και ιδιαίτερα επιτυχημένος ως επιχειρηματίας, συμπαίκτης πλέον και με τον ομογενή δισεκατομμυριούχο Τζον Κάλαμο θα χτυπούσε το κουδούνι έναρξης της συνεδρίασης στο NYSE, μαζί με τα ανώτερα στελέχη της Calamos, για να τιμήσουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του ETF και ήταν επίσης προγραμματισμένο να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για το νέο fund καθώς και για τη δέσμευση του Διοικητικού του Συμβούλου στη φιλανθρωπία.

Το Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF (με τον κωδικό SROI)  ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης NYSE ARCA.

Eπενδυτικός σύμβουλος για το SROI, είναι το Calamos Antetokounmpo Asset Management LLC, που είναι κοινοπραξία 50-50 μεταξύ της Calamos Investments και του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στοχεύει να δωρίσει ένα μέρος των κερδών της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις,  που σχετίζονται με την οικονομική ενδυνάμωση, την οικονομική εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων σε υποβαθμισμένες κοινότητες.

Όπως αναφέρει η Calamos Investments χαρακτηριστικά στους λογαριασμούς της στo διαδύκτιο, από όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες:

Το #SROI παρέχει ευκαιρίες σε επενδυτές που αναζητούν θετικές επενδύσεις και κοινωνικές αποδόσεις. Σήμερα γιορτάσαμε το Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF (SROI) στο NYSE.

Διαβάστε ακόμη

VORIA: Τα σημεία- κλειδιά της επένδυσης των €200 εκατ. στο Μαρούσι

Σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός -Τι θα δουν οι εργαζόμενοι στην τσέπη τους

Φορολογική δήλωση: Οι παλαιοί και νέοι κωδικοί στο Ε1 που «κρύβουν» εκπτώσεις