Εκατόν σαράντα χρόνια μετά την κυκλοφορία των πρώτων πολυτελών τρένων του, ο θρύλος του Orient Express συνεχίζει με τα αποκαλυπτήρια του μεγαλύτερου ιστιοφόρου στον κόσμο, το Orient Express Silenseas, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της ξενοδοχειακής αλυσίδας Accor και της ναυπηγικής Chantiers de l’Atlantique.

Το φιλόδοξο εγχείρημα, αποτελεί επανάσταση στη ναυτική ιστορία.

Ο κ. Sébastien Bazin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accor, ανέφερε σχετικά, ότι με το Orient Express Silenseas, ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ομίλου, παίρνοντας την εμπειρία και την τελειότητα των ταξιδιών πολυτελείας και μεταφέροντάς τα στις πιο όμορφες θάλασσες του κόσμου. Το εξαιρετικό ιστιοπλοϊκό γιοτ, με ρίζες στην ιστορία της Orient Express, θα προσφέρει απαράμιλλη εξυπηρέτηση και εκλεπτυσμένους χώρους σχεδιασμού, που θυμίζουν τη χρυσή εποχή των μυθικών κρουαζιέρων.

Η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά του υπερσύγχρονου πλοίου, που θα φέρει την επανάσταση στον κόσμο της ναυτιλίας με νέα τεχνολογία, για να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις αειφορίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Laurent Castaing τόνισε μεταξύ άλλων ότι το εν λόγω concept είναι η πεμπτουσία του σαβουάρ της εταιρείας στους τομείς της ναυτικής αρχιτεκτονικής, της κατασκευής εκλεπτυσμένων σκαφών, καθώς και του σχεδιασμού πολυτελών χώρων. Επιπλέον, η εγκατάσταση τριών εξέδρων SolidSail, ενός επαναστατικού συστήματος αιολικής πρόωσης μονάδας 1.500 τετραγωνικών μέτρων, θα συμβάλλει σημαντικά στην πρόωση του πλοίου.

Σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης που λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το Silenseas θα γίνει με αυτόν τον τρόπο το πλοίο αναφοράς, όσον αφορά τη φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία και σχεδιασμό.

Δείτε τη συνέχεια στο travel.gr