Το ακριβότερο γιοτ που μέχρι τώρα έχει… πλεύσει στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 25 Ιανουαρίου. Εάν βέβαια αυτό το σφυρί χτυπήσει τελικά και δεν ανασταλεί.

Και τούτο καθώς μιλάμε για ένα luxury yacht η αξία του οποίου εκτιμάται στα 7 εκατ. ευρώ, και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα… 4.666.666,66 ευρώ, ενώ το ποσό της οφειλής για το οποίο βγαίνει στο σφυρί ανέρχεται σε 91.893,40 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση αυτό το εκπληκτικό σκαρί φέρει σημαία Τζαμάικας και προς το παρόν βρίσκεται αραγμένο στα «Ελληνικά Ναυπηγεία Περάματος».

Το γιοτ FAM κατασκευάστηκε το 1991 από την Australian Yacht Builders στο ναυπηγείο της στο Μπρίσμπεϊν ως ιστιοπλοϊκό και το 2008-2010 αφαιρέθηκαν τα κατάρτια του και μετατράπηκε σε μηχανοκίνητο σκάφος.

Σύμφωνα με την έκθεση, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει ολικό μήκος 58,52 μέτρα, πλάτος 10,36 μέτρα, βάθος 3,31 μέτρα. Είναι ολικής χωρητικότητας 499 κόρων και καθαρής χωρητικότητας 149 κόρων και φέρει μία μηχανή ιπποδυνάμεως 3.478 ίππων.

Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη γέφυρα με όλα τα ναυτιλιακά όργανα και βοηθήματα, πέντε καμπίνες για 11 επιβάτες, οκτώ καμπίνες για το πλήρωμα και τον πλοίαρχο, ένα σαλόνι με τραπεζαρία στο πρώτο κατάστρωμα, στο δεύτερο κατάστρωμα σαλόνι και μπαρ και στο τρίτο κατάστρωμα εξωτερικό μπαρ, σαλόνι και τζακούζι, δύο άγκυρες, δύο τέντερ και δύο τζετ σκι.

Όπως αναφέρεται σε άλλες περιγραφές, το Yacht FAM προηγουμένως ονομαζόταν Islander. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο από τον οίκο σχεδιασμού Paola D. Smith &Associates και παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη του τον Σεπτέμβριο του 1991. Ο εξωτερικός σχεδιασμός αυτού του πολυτελούς σκάφους είναι έργο της Glade Johnson Design και μετασκευάστηκε για τελευταία φορά το 2016.

Το Sun Deck είναι μεγάλο και διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα με πίδακες υδρομασάζ, ξαπλώστρες, μπάρμπεκιου και ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ.

Το Main Saloon παρέχει τέσσερις διαφορετικούς χώρους καθιστικού.

Στο επάνω επίπεδο, το Sky Lounge διαθέτει μπαρ, δερμάτινους καναπέδες και καρέκλες κ.α. Πίσω από το Sky Lounge υπάρχει μια μεγάλη υπαίθρια τραπεζαρία με πανοραμική θέα.

Αντίστοιχων προδιαγραφών περιγράφεται και το εσωτερικό του με πολυτελείς καμπίνες, μπάνια φινιρισμένα από μάρμαρο και γρανίτη και πολλά άλλα.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «FAM World Wide Inc», επισπεύδοντες είναι δύο ιδιώτες Έλληνες και εκτελεστός τίτλος απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), για ποσό οφειλής συνολικού ύψους 91.893,40 ευρώ.

Όσο για την εκτίμηση της αγοραίας αξίας του φτάνει τα 7.000.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 4.666.666,66 ευρώ.

Το πολυτελές αυτό σκάφος αναψυχής, το οποίο μισθωνόταν για κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο, από την Μεσόγειο και την Καραϊβική, μέχρι τη Νότια Γαλλία, την Αμερική, τις Us Virgin Islands και την Τοσκάνη, κουβαλάει και αρκετά βάρη όσο βρίσκεται στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών διαταγές απαγόρευσης απόπλου και μεταβολής της πραγματικής και νομικής του κατάστασης καθώς και την αναγκαστική κατάσχεση υπέρ των επισπευδόντων Ε. Τ. και Ε. Β. που καταχωρήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Ωστόσο, η αρμόδια υπηρεσία στη χώρα μας δηλώνει αναρμόδια για πιστοποίηση- βεβαίωση οποιουδήποτε άλλου βάρους, συμπεριλαμβανομένων και των υποθηκών για το εν λόγω σκάφος καθόσον αυτό είναι καταχωρημένο σε αλλοδαπό Νηολόγιο.

Διαβάστε ακόμη

10 τοπ κρασιά από το Cold Αμύνταιο!

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Επί τάπητος σειρά αλλαγών – Τι εξετάζουν κυβέρνηση και τράπεζες

Cosco και ΜSC οι μεγαλύτεροι πελάτες στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης