Επιστροφή στην «κανονικότητα» από σήμερα και σε επίπεδο πλειστηριασμών, καθώς στο τριήμερο από την Τετάρτη 8 Μαΐου μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου έχουν αναρτηθεί περισσότεροι από 1.200 πλειστηριασμοί και εξαιρουμένων όσων βρίσκονται σε αναστολή, αναμένεται να διενεργηθούν περί τους 930.

Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της ΕΝΚΛΩ, αλλά και του Κέντρου Αθηνών.

Η ΕΝΚΛΩ, το νέο σφυρί και η ελπίδα

Για την Παρασκευή 10 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ένας ακόμη πλειστηριασμός για τον μηχανολογικό εξοπλισμό της μονάδας των πρώην Κλωστήρια Μαρωνείας στην Κομοτηνή, με τιμή εκκίνησης 1.951.575 ευρώ.

Έχουν προηγηθεί και άλλα σφυριά για οικόπεδα της ΕΝΚΛΩ, αλλά και για την εν λόγω μονάδα, που θεωρείτο και το «διαμάντι» του κραταιού κάποτε ομίλου της οικογένειας Λαναρά. Έτσι, η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 3,9 εκατ. ευρώ, μετά λόγω άγονων προσπαθειών μειώθηκε στα 2,92 εκατ. ευρώ και τώρα στα 1,95 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο των πρώην Κλωστηρίων Μαρωνείας πρωτολειτούργησε το 2000 ως πρότυπη μονάδα, μέχρι το 2010 περίπου που σταμάτησε, και ο εξοπλισμός του διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Ίσως για αυτό έχει σχηματιστεί «Οριστικοποιημένη Λίστα Συμμετοχών», που σημαίνει ότι εκδηλώνεται ένα, αρχικό τουλάχιστον, επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στις εκθέσεις περιγράφεται ότι «η εγκατάσταση αποτελείται κυρίως από εξοπλισμό του οίκου Rieter, διεθνώς αναγνωρισμένου στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, ο οποίος κατασκευάστηκε για την παραγωγή νημάτων. Συνολικά, υπάρχουν 12 κλώστριες των 1.008 ατράκτων συμβατικής περιστροφής και 12 κλώστριες των 1.008 ατράκτων συμπαγούς κλώσης.

Διαθέτει αυτόματα συστήματα μεταφοράς τροφοδοσίας βατών SERVOLAP από τις βατομηχανές προς τις κτενίστριες, μεταφοράς κουβαριών από τις προγνέστριες προς τις κλώστριες μέσω συστήματος αλυσίδας TAC, κατασκευασμένο από τον οίκο Electro-jet, και μεταφοράς μασουριών από κάθε κλώστρια προς το αντίστοιχο μπομπινουάρ (LINK)».

Τονίζεται μάλιστα ότι «ο εξοπλισμός παραγωγής και οι εγκαταστάσεις ακόμα και σήμερα, ύστερα από χρόνια αδράνειας, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, χωρίς οξειδώσεις και φθορές που να μαρτυρούν πιθανή τεχνολογική απαξίωσή του».

Επίσης, σημειώνεται ότι «η μονάδα κατασκευάστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη βιομηχανία νημάτων νέας γενιάς, αποτελώντας μονάδα πρότυπο – αναφοράς για τον κλάδο». Μένει να φανεί βέβαια, εάν αυτό το αρχικό επενδυτικό ενδιαφέρον θα εκφραστεί και την ημέρα του πλειστηριασμού.

Το Κέντρο Αθηνών

Δύο μέρες πριν την ΕΝΚΛΩ, για σήμερα την Τετάρτη 8 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το επαναληπτικό σφυρί για το «Κέντρο Αθηνών», το γνωστό μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης στη συμβολή της Πειραιώς με την Π. Ράλλη.

Εδώ βέβαια είναι μία τουλάχιστον ιδιόμορφη περίπτωση, καθώς η διαδικασία αφορά το… 1/3 του οικοπέδου και του ακινήτου που είναι χτισμένο πάνω σε αυτό. Για αυτό άλλωστε και όλοι οι πλειστηριασμοί που έγιναν μέχρι τώρα κατέληξαν άγονοι, με αποτέλεσμα η τιμή πρώτης προσφοράς να έχει μειωθεί κατά 226.100 ευρώ, καθώς η αρχική ήταν στις 646.000 ευρώ και η τωρινή στις 419.900 ευρώ.

Η αναγκαστική κατάσχεση γίνεται σε βάρος της εταιρείας Villa Επιχειρήσεις Εστίασης και Ψυχαγωγίας και επισπεύδουσα είναι η διαφημιστική εταιρεία Politis Out of Home. Στον πλειστηριασμό αναμένεται να βγει ξανά η κατά ποσοστό 33,33% εξ’ αδιαιρέτου κυριότητα ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, με το ακίνητο που υπάρχει σ’ αυτό και χρησιμοποιείται ως κέντρο διασκέδασης.

Το οικόπεδο έχει έκταση 271,52 τ.μ., ενώ το κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Αθηνών αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 213,60 τ.μ. , πρώτο όροφο, επιφάνειας 191,65 τ.μ., και δεύτερο όροφο επιφάνειας 131,75 τ.μ.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΝ: Θετικό σινιάλο στην αραβική Masdar για να χρηματοδοτήσει το πρασίνισμα του Πόρου

«Πράσινο» υπό όρους στο έργο των €6,7 εκατ. για μετατροπή του ιστορικού τόπου των πρώην φυλακών Ωρωπού (pics)

Τα ψηφιακά «ραβασάκια» από την εφορία που θα ενεργοποιούνται αυτόματα σε 10 μέρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ