Στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου περιλαμβάνονται και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων, σημειωτέον, βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, αλλά και ένα συνεδριακό κέντρο.

Έτσι, στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί για το «Lesse Hotel» στη Χαλκιδική, και ειδικότερα στη δημοφιλή τουριστική περιοχή του Χανιώτη. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων χτίστηκε το 2003, σε έκταση 12 στρεμμάτων, περιτριγυρισμένο από πεύκα και ελιές, μόλις 700 μέτρα από την πολυσύχναστη πλατεία Χανιώτης και 80 μέτρα από μια όμορφη, βραβευμένη με γαλάζια σημαία, παραλία.

Στις 19 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί το «Lesse Hotel» στη Χαλκιδική αντί 4,2 εκατ. ευρώ

Διαθέτει εστιατόριο, μπαρ στην πισίνα, μίνι μάρκετ, σάουνα και τζακούζι και διάφορες άλλες αθλητικές-ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις. Αποτελείται από πέντε κτίρια, ενώ στον ακάλυπτο χώρο έχει κατασκευαστεί pool bar επιφάνειας 55,05 τ.μ. με στεγασμένο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η doValue και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, στο ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ.

Από το 2020 βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πλειστηριασμούς το «Royal Beach Hotel» στην Αρκάσα της Καρπάθου. Για τις 14 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει για μία ακόμη φορά το σφυρί, με επισπεύδουσα την PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση και τιμή εκκίνησης τα 3 εκατ. ευρώ.

Σε πλειστηριασμό το «Royal Beach Hotel» στην Αρκάσα της Καρπάθου με τιμή εκκίνησης 3 εκατ. ευρώ

Το ξενοδοχείο, που κατασκευάστηκε το 2009, αποτελείται από πέντε κτίρια και είναι δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών, ενώ τόσο η ποιότητα κατασκευής του όσο και η κατάσταση συντήρησής του είναι καλές. Ο περιβάλλων χώρος είναι πλακοστρωμένος και διαμορφωμένος. Διαθέτει πάρκινγκ, πισίνα εμβαδού 130 τ.μ. και ένα εκκλησάκι εμβαδού 15 τ.μ. περίπου.

Στις 23 Σεπτεμβρίου είναι η σειρά του «Hotel Australia-Sirene» που βρίσκεται στον Λαγανά της Ζακύνθου και βγαίνει με επισπεύδουσα ιδιωτική εταιρεία. Πρόκειται για συμβατικής κατασκευής ξενοδοχείο και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2,6 εκατ. ευρώ.

Πέντε ημέρες αργότερα, στις 28 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί ο επαναληπτικός πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Cepal, για το «Φαίδων Palace» στη Φλώρινα. Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου, 3 αστέρων, και δυναμικότητας 38 δωματίων, που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 2.147 τ.μ. Ο αρχικός πλειστηριασμός ήταν για τις 25 Μαΐου, με τιμή εκκίνησης 1,15 εκατ. ευρώ, η οποία κατόπιν προσφυγής αυξήθηκε στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Στις 5 Οκτωβρίου αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί για το ξενοδοχείο «Stellina» στην Αμμουδιά της Σκιάθου, σε απόσταση 400 μ. από το αεροδρόμιο και περίπου 1 χλμ. από το λιμάνι και το κέντρο της Xώρας. Το ξενοδοχείο αποτελείται από τρία κτίρια και διαθέτει 73 δωμάτια. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2,25 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο «Stellina» στην Αμμουδιά της Σκιάθου βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης που έχει οριστεί στα 2,25 εκατ. ευρώ

Το 3 αστέρων «Hotel Alexandros» που βρίσκεται στη Νικιάνα της Λευκάδας είναι από τα πρώτα που έχουν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό το φθινόπωρο. Έτσι, το σφυρί θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου με επισπεύδουσα την Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς 1,71 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια επισπεύδουσα έχει οριστεί ο πλειστηριασμός στις 28 Σεπτεμβρίου για τη μονάδα «Οασις» στο Καλό Νερό Μεσσηνίας. Πρόκειται για μονάδα 3 αστέρων, που αποτελείται από διώροφα αυτοτελή κτίσματα σε αγροτεμάχιο 7 στρεμμάτων. Είναι δυναμικότητας 32 δωματίων, με τιμή εκκίνησης 1,7 εκατ. ευρώ.

Για τις 19 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του «Skiathos Club Hotel» που βρίσκεται φυσικά στη Σκιάθο. Πρόκειται για ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας 4 αστέρων, με δυναμικότητα 31 δωμάτια και 70 κλίνες. Το ακίνητο είναι χτισμένο σε οικόπεδο που βρίσκεται εκτός οικισμού στην περιοχή Κατσαρός. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους κτίσματα με συνολική επιφάνεια 1.584,72 τ.μ. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,19 εκατ. ευρώ.

Για τις 19 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του «Skiathos Club Hotel» ξεκινώντας από το 1,19 εκατ. ευρώ

Και συνεδριακό κέντρο

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το σφυρί για το συνεδριακό κέντρο «Σέρρες Παλλάς», που βρίσκεται στην κοινότητα Χριστού του Δήμου Σερρών. Πρόκειται για αγροτεμάχιο 11.000 τ.μ. επί του οποίου υφίσταται διώροφο κτιριακό συγκρότημα συνολικού εμβαδού 2.936,22 τ.μ. Αποτελείται από υπόγειο εμβαδού 1.096 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει μηχανοστάσιο, αντλιοστάσιο, λεβητοστάσιο, αποθήκες, w.c., αποδυτήρια γυναικών – ανδρών, βεστιάριο, μαγειρείο, λάντζες, τραπεζαρία προσωπικού, lift υλικών, lift κουζίνας, δύο ανελκυστήρες και κλιμακοστάσιο, ισόγειο εμβαδού 1.098,11 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει δύο αίθουσες συνεδριακού κέντρου εμβαδού 398,76 τ.μ. και 112,37 τ.μ. αντίστοιχα, εστιατόριο, lounge bar, χώρο υποδοχής-ρεσεψιόν, w.c. ΑΜΕΑ κ.ά. και πρώτο όροφο εμβαδού 742,11 τ.μ., ο οποίος περιλαμβάνει γραφεία και εκθεσιακό χώρο.

Ο περιβάλλον χώρος είναι διαμορφωμένος με περίφραξη και έχει πισίνα εμβαδού 104 τ.μ., συρόμενη θύρα εισόδου – εξόδου και 69 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Επισπεύδουσα είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1,678 εκατ. ευρώ.

Σε απόσταση 180 μέτρων από τη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγαζόταν κατά το παρελθόν το «Motel Isthmia» και πλέον το «Isthmia Prime Hotel», ξενοδοχείο κατηγορίας 3 αστέρων, δυναμικότητας 69 δωματίων (138 κλινών), το οποίο περιλαμβάνει μία ισόγεια πτέρυγα και μία τριώροφη πτέρυγα με υπόγειο και πιλοτή. Πέραν του κυρίως κτιρίου υφίσταται μπαρ, χώρος πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης, περίπτερο πώλησης αναψυκτικών, καταλύματα προσωπικού αλλά και υπαίθριο χορευτικό κέντρο. Το ακίνητο έχει πρόσοψη 140 μέτρα επί της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου και απέχει 180 μέτρα περίπου από τη διώρυγα του Ισθμού. Βγαίνει σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Cepal στις 12 Οκτωβρίου και τιμή εκκίνησης 821.000 ευρώ.

Στο Μαυροβούνι Γυθείου βρίσκεται το συγκρότημα -μονάδα επιπλωμένων διαμερισμάτων Γ’ τάξης- και κέντρο ψυχαγωγίας της εταιρείας Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Λεωνίδας Καλαποθάκος, που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 28 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum και τιμή εκκίνησης 818.478 ευρώ. Αποτελείται από δύο αυτοτελή και ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία λειτουργούν ως μία ενιαία ξενοδοχειακή μονάδα, χτισμένα σε δύο όμορα οικόπεδα συνολικού εμβαδού 2.330 τ.μ.

Σε Τήνο και Σκόπελο

Το ξενοδοχείο 3 αστέρων «Akrogiali», δυναμικότητας 15 δωματίων, που βρίσκεται στη θέση Αγιος Σώστης του οικισμού Λαούτι στον Τριαντάρο της Τήνου, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 7 Σεπτεμβρίου. Επισπεύδουσα είναι η Hellas Capital Leasing και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 560.000 ευρώ. Η μονάδα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, που αναπτύσσονται σε τέσσερα κτίσματα.

Το ξενοδοχείο 3 αστέρων «Akrogiali» στη θέση Αγιος Σώστης του οικισμού Λαούτι στον Τριαντάρο της Τήνου βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης που έχει οριστεί στις 560.000 ευρώ

Το ξενοδοχείο «Ληθάνεμον» βρίσκεται στον Αγνώντα της Σκοπέλου, σε οικόπεδο έκτασης 1.139,80 τ.μ., εντός των ορίων του οικισμού, όπου ισχύουν όροι δόμησης για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και εντός ζώνης Natura 2000. Είναι χτισμένο επί του κεντρικού οδικού άξονα που ενώνει τη Χώρα με τον οικισμό και μόλις 40 μέτρα από την ακτή με τον ομώνυμο όρμο και το λιμανάκι. Η μονάδα αποτελείται από δύο διώροφα κτίρια με υπόγειο και πισίνα. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα τη Eurobank και τιμή εκκίνησης 550.000 ευρώ.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Οκτωβρίου, βγαίνει με επισπεύδουσα την Cepal το ξενοδοχείο κλασικού τύπου, τάξης 3 αστέρων, με την επωνυμία «Κυβέλη», στον οικισμό Παλαιών Πόρων του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας. Έχει δυναμικότητα 10 δωματίων (22 κλινών) και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στις 442.000 ευρώ.

Στις 26 Οκτωβρίου έρχεται η σειρά της μονάδας «Πλειάδες» που βρίσκεται στον συνοικισμό Αγίου Παύλου (Κουτσούφλιανη) στο Ροδοχώρι της Νάουσας. Πρόκειται για διώροφο κτίριο σε αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 1.026 τ.μ., που λειτουργούσε ως μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων κατηγορίας 4 κλειδιών. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 380.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Πόσα χρήματα φέρνει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε τιμές Αυγούστου τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου

Πιο κοντά το Food Hall στη στοά του Αρσακείου