Μια μεγάλη «μάχη» δόθηκε νωρίτερα σήμερα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με διακύβευμα τρία ακίνητα- «φιλέτα» στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και στο Κολωνάκι.

Πρόκειται για κατασχεμένες ιδιοκτησίες της εταιρείας «Ηλήλ Επενδυτική – Εμπορική Μ.Α.Ε.» που βγήκαν στο σφυρί, με επισπεύδουσα την Alpha Bank και με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 15,1 εκατ. ευρώ, ενώ άλλαξαν χέρια στα 21,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή με σχεδόν 6 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω ακίνητα είχαν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί αρχικά τον περασμένο Δεκέμβριο και πιο πρόσφατα στις 8 Μαρτίου 2024, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί οδηγήθηκαν σε αναστολή.

Οι κατασχέσεις έγιναν για ποσό 150.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης, ενώ σε βάρος της εταιρείας υπάρχει υποθήκη για ποσό 62,5 εκατ. ευρώ, εγγραφείσα την 19.06.2015.

Στη Μητροπόλεως

Το ακριβότερα ακίνητο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως 45, που βγήκε με τιμή εκκίνησης 8,5 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε μετά από διαδοχικά «χτυπήματα», στα 11.033.045 ευρώ.
Πρόκειται για πολυώροφο επαγγελματικό κτήριο με υπόγειο, το οποίο στεγάζει στο ισόγειο super – market και στους ορόφους γραφεία. Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτήριο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, πλην κάποιων χώρων που είναι κενοί.

Ο πλειστηριασμός αφορούσε την υπ’ αριθμόν 4 διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία καταλαμβάνει τμήμα του υπογείου και του ισογείου ορόφου, καθώς και ολόκληρους τους πέντε ορόφους του κτηρίου.

Η ιδιοκτησία είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες διακεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες του κτηρίου και περιλαμβάνει:

α) Τμήμα του υπογείου, επιφάνειας 556 τ.μ.
β) Τμήμα του ισογείου, επιφάνειας 580 τ.μ. Το τμήμα αυτό συνορεύει Βόρεια με στοά και πέραν αυτής με την οδό Μητροπόλεως, και Νότια με την οδό Πανδρόσου.
γ) Ολόκληρο τον πρώτο όροφο, επιφάνειας 736 τ.μ.
δ) Ολόκληρους τους δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο ορόφους, επιφάνειας εκάστου 424,30 τ.μ.
Η ποιότητα κατασκευής και η κατάσταση-συντήρηση ιδιοκτησίας χαρακτηρίζεται πολύ καλή.

Στην οδό Αθηνάς

Το δεύτερο ακίνητο, που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς 14, είναι επαγγελματικής χρήσης κτήριο, που βγήκε με τιμή εκκίνησης 5,1 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε, μετά από αντίστοιχη «μάχη», στα 7.550.911 ευρώ.

Το κτήριο αποτελείται από:

α) Β’ υπόγειο εμβαδού 518,90 τ.μ. που περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.
β) Α’ υπόγειο εμβαδού 370,40 τ.μ. που περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.
γ) Ισόγειο 380,10 τ.μ. που περιλαμβάνει χώρους καταστήματος.
δ) Ημιώροφο (μεσοπάτωμα) 165,27 τ.μ.
ε) Πρώτο όροφο 439 τ.μ.
στ) Δεύτερο όροφο 439 τ.μ.
ζ) Τρίτο όροφο 439 τ.μ.
η) Τέταρτο όροφο 388,50 τ.μ.
θ) Πέμπτο όροφο 337,40 τ.μ.
ι) Έκτο όροφο 226,60 τ.μ.
ια) Δώμα, 55,10 τ.μ., που περιλαμβάνει την απόληξη του κλιμακοστασίου και βοηθητικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι τα υπόγεια μαζί με το κατάστημα του ισογείου και το μεσοπάτωμα αποτελούν μία ενιαία λειτουργική ενότητα. Η ποιότητα κατασκευής και η κατάσταση – συντήρηση του κτηρίου χαρακτηρίζεται καλή.

Στο Κολωνάκι

Το τρίτο ακίνητο βρίσκεται στο Κολωνάκι, επί της οδού Σκουφά 6 και ο πλειστηριασμός αφορούσε 4 οριζόντιες διηρημένες ιδιοκτησίες, και ειδικότερα δύο διαμερίσματα του ισογείου, ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και ένα διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου της εν λόγω πολυκατοικίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 1,5 εκατ. ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε έντονος ανταγωνισμός με αποτέλεσμα η τιμή κατακύρωσης να φτάσει στα 2.825.000 ευρώ.

Πρόκειται ειδικότερα για διαμέρισμα του ισογείου που έχει διαμορφωθεί και χρησιμοποιείται ως κατάστημα, επιφάνειας 62,70 τ.μ., διαμέρισμα του ισογείου, το οποίο επίσης έχει διαμορφωθεί και χρησιμοποιείται ως κατάστημα με συνολική επιφάνεια 71 τ.μ., καθώς και διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το οποίο είναι διαμορφωμένο σε ένα ενιαίο χώρο, επικοινωνεί με εσωτερική κλίμακα με το ευρισκόμενο στο ισόγειο κατάστημα, όπως και με το κατάστημα που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, ενώ έχει επιφάνεια 154 τ.μ.

Τέλος, διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, το οποίο καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο, είναι διαμορφωμένο σε ένα ενιαίο χώρο, επικοινωνεί με εσωτερική κλίμακα με το κατάστημα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο και έχει επιφάνεια 166,30 τ.μ.

Σημειώνεται ότι το ισόγειο, ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος έχουν συνενωθεί σε ένα ενιαίο κατάστημα (τράπεζα), το οποίο κατά τον χρόνο της αυτοψίας (Απρίλιος 2023) ήταν εκτός λειτουργίας.

Τα άλλα σφυριά και η εταιρεία

Το προηγούμενο διάστημα βγήκαν στο σφυρί και άλλαξαν χέρια άλλα δύο ακίνητα της ίδιας εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στις 15 Νοεμβρίου ένα εμπορικό ακίνητο στην Κηφισιά, με τιμή εκκίνησης 3,7 εκατ. ευρώ που κατακυρώθηκε με ένα ευρώ παραπάνω. Επίσης πρόσφατα, στις 6 Μαρτίου 2024, βγήκε ακίνητό της σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας επί της οδού Λαζαράκη 19, στη συμβολή της με την οδό Κωνσταντινουπόλεως και δίπλα στη βασική οδική – εμπορική αρτηρία της Μεταξά. Πρόκειται για το κτήριο, όπου στεγάζεται το κατάστημα της Alpha Bank. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί σε 5,3 εκατ. ευρώ και άλλαξε χέρια με 7.000.001 ευρώ.

Η «Ηλήλ Επενδυτική – Εμπορική Μ.Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «Ηλήλ Ακίνητα Α.Ε.» έχει συσταθεί τον Φεβρουάριο του 2008 και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2022, εμφανίζει μηδενικό κύκλο εργασιών, «λοιπά συνήθη έσοδα» ύψους 2,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 230.785 ευρώ.

Παράλληλα, στον ισολογισμό καταγράφονται αξία ακινήτων 31 εκατ. ευρώ και σύνολο ενεργητικού ύψους 42,13 εκατ. ευρώ, αλλά και δανειακές υποχρεώσεις 44,48 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Belem: Το πλοίο-μύθος μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι

HSBC: Νέες τιμές στόχοι και εκτιμήσεις για ΟΠΑΠ και Jumbo

Η παγκόσμια οικονομία στη δίνη της απρόβλεπτης σύγκρουσης Ιράν – Ισραήλ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ