Τρείς ακόμη ξενοδοχειακές μονάδες προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και οδεύουν το επόμενο διάστημα προς το σφυρί, εκτός εάν στο μεταξύ μεσολαβήσουν προσφυγές και άλλες κινήσεις αναστολής των σχετικών διαδικασιών.

Το Castello Bianco

Η μια εξ αυτών είναι το Castello Bianco στο Ρέθυμνο, που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Απριλίου, με τιμή πρώτης προφοράς 2,5 εκατ. ευρώ και με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions. Πρόκειται, ειδικότερα για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του οικισμού Πλατανέ Ρεθύμνου και στη θέση «Τσεσμές», εκτάσεως 2.350,63τ.μ., κατά το τίτλο κτήσης ενώ σύμφωνα με το Κτηματολογικό φύλλο 2.322,00τ.μ.

Πάνω στο ακίνητο αυτό έχει ανεγερθεί και υφίσταται σήμερα μία ξενοδοχειακή μονάδα, με την ονομασία «Castello Bianco Hotel» τρίτης (Γ΄) κατηγορίας που περιλαμβάνει χώρους κύριας χρήσης συνολικού εμβαδού 1.881,32τ.μ., βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 837,57τ.μ. και πισίνα εμβαδού 80 τ.μ. Σύμφωνα με το σήμα του ΕΟΤ, έχει δυναμικότητα 55 διαμερισμάτων ή 58 δωματίων και 112 κλινών.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, δυναμικότητας 56 διαμερισμάτων (ή 93 δωματίων) και 186 κλινών. Επιπλέον αναφέρεται ότι το κτήριο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1992 και το 1998 επεκτάθηκε και αναδομήθηκε.

Το 2015-16 ξεκίνησε γενική ανακαίνιση με νέα διαμόρφωση των χώρων του η οποία ολοκληρώθηκε το 2018. Το ξενοδοχείο έχει υφιστάμενη δόμηση 3.000 τ.μ. και διαθέτει 56 επιπλωμένα διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα με κουζίνα, κλιματιστικό, wifi και με σαλόνι τα δίχωρα-τρίχωρα. Επίσης διαθέτει reception, snackbar, κουζίνα, εστιατόριο, γραφείο Δ/νσης, αποθηκευτικούς χώρους 250 τ.μ., πισίνα 80 τ.μ. και παιδική πισίνα 10 τ.μ.

Η πρόσβαση στο ακίνητο με Ι.Χ. είναι καλή, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου και δίπλα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Επίσης το κτήριο χαρακτηρίζεται καλής κατασκευής και από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός συντήρησης του είναι καλός.

Το “Europa beach”

Λίγο αργότερα, για τις 15 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τη μονάδα “Europa Beach” που βρίσκεται στο Γαλαξίδι. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 870.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν αγρό εκτάσεως 6.382 τ.μ. «καθώς και πάντων των κτισμάτων, υπαρχόντων και μελλοντικών, παραρτημάτων, παρακολουθημάτων, προσαυξημάτων, παραπηγμάτων, εγκαταστάσεων και συστατικών του μερών», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Γαλαξιδίου, της Δ.Ε. Γαλαξιδίου, του Δήμου Δελφών, και ειδικότερα στη θέση Μώλος ή Αλπού ή Προφήτης Ηλίας.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης στο ακίνητο λειτουργεί ξενοδοχείο συνολικής επιφανείας 2.306,67 τ.μ., εντός οικοπέδου έκτασης 5.942 τ.μ. Το ακίνητο είναι ορθογώνιο και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο βρίσκεται κάτω από τη στάθμη του φυσικού εδάφους και είναι χαρακτηρισμένο ως υπόγειο.

Το δεύτερο επίπεδο είναι ισόγειο και ο Ά όροφος είναι υπερυψωμένος. Ο πίσω ακάλυπτος χώρος του ξενοδοχείου έχει φυτευτεί, έχει κατασκευαστεί εξωτερική πισίνα επιφάνειας 140 τ.μ. και βοηθητική παιδική πισίνα επιφάνειας 10 τ.μ., υπάρχει εξωτερικό Bar στεγασμένο με πέργκολα καθώς και παγκάκι με πέργκολα.

Ο μπροστά ακάλυπτος χώρος παραμένει αδιαμόρφωτος καθώς δεν έχει δημιουργηθεί ο κόμβος σύνδεσης του ξενοδοχείου με την Εθνική Οδό. Ως έτος κατασκευής θεωρείται το 2002.

Η μονάδα στα Αμπελάκια

Επίσης για τις 8 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ένας ακόμη πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Cepal που αφορά έναν αγρό συνολικής έκτασης 7.527 τ.μ. μετά της επ’ αυτού διώροφης ξενοδοχειακής μονάδας (Hotel Kouria), εμβαδού 1.269,46 τ.μ. που βρίσκεται στη Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων, της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στη θέση «Μπότσανι».

Η ξενοδοχειακή μονάδα έχει ανεγερθεί δυνάμει οικοδομικής άδειας του 2004. Σημειώνεται ότι το ακίνητο είναι μισθωμένο σε εταιρεία για 25 έτη, με έναρξη 7-5-2004 και λήξη την 6-5-2029, για την άσκηση επιχείρησης ξενοδοχείου 3 αστέρων. Η τιμή πρώτης προσφοράς όπως ορίσθηκε με εντολή της επισπεύδουσας και κατόπιν απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, το 2023, έχει οριστεί στο ποσό των 520.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Μείωση ΕΝΦΙΑ: 300.000 έφτασαν τελικά… στην πηγή

Ποιοι και πώς θα λάβουν το νέο φοιτητικό επίδομα των 2.500 ευρώ

Πώς μία… μέδουσα μπορεί να καθαρίσει τους ωκεανούς (pic + vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ