Γιός του εφοπλιστή Λουκά Χατζηιωάννου, του Κύπριου εφοπλιστή που η δύναμη του στόλου του άγγιξε αυτή του Ωνάση, δημιούργησε το δικό του success story που τον οδήγησε μέχρι το Μπάκιγχαμ και τον τίτλο του Sir. Ελάχιστες προσωπικότητες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να παινευτούν ότι όχι μόνο είχαν την τύχη να διαβούν την πόρτα του Μπάκιγχαμ αλλά να συναντηθούν και να ανταλλάξουν λίγες κουβέντες με την σιδηρά κυρία του θρόνου, την Ελισάβετ.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ο ταλαντούχος Κύπριος επιχειρηματίας είναι ένας από αυτούς καθώς η ιδέα του για τα οικονομικά αεροπορικά ταξίδια και η επιτυχία της Easy Jet, του χάρισε μια θέση ανάμεσα στους νέους πανίσχυρους businessmen της εποχής.

Ηταν και ο λόγος που δέχτηκε πριν από κάποιες δεκαετίες ένα φάκελο από το παλάτι «Μέσω ενός μικρού φακέλου που έφτασε στο γραφείο μου στο Λονδίνο, το 2006, και έκρυβε μέσα μια επιστολή πληροφορήθηκα την πρόθεση της Βασίλισσας Ελισάβετ να με τιμήσει με τον τίτλο του Sir» θυμάται ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου σήμερα.

Και συνεχίσει την αφήγησή του στο newmoney λέγοντας «Προφανώς ήταν μεγάλη τιμή για εμένα το γεγονός ότι μου δόθηκε ο τίτλος του Ιππότη από την Αυτής Μεγαλειότητα , Βασίλισσα, αυτοπροσώπως. Ήμουν επίσης πολύ τυχερός που τη συνάντησα ξανά ως μέρος της φιλανθρωπικής μας εργασίας που κάνουμε με άτομα με ειδικές ανάγκες στο Ηνωμένο Βασίλειο που ονομάζεται Leonard Cheshire. Ήταν μια πολύ ευγενική γυναίκα που εργαζόταν ακούραστα για τις εκατοντάδες αγαπημένες της φιλανθρωπικές οργανώσεις».

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου είναι ένα από τα δυνατά επιχειρηματικά μυαλά της εποχής μας. Κατάφερε να ξεπεράσει την επιχειρηματική δραστηριότητα του πατέρα του και μάλιστα σε νεαρή ηλικία , δημιουργώντας το δικό του success story. Είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου όπου έκανε και τα μεταπτυχιακά του. Ασχολήθηκε με την οικογενειακή τους ναυτιλιακή εταιρεία και αργότερα το 1995 ίδρυσε την εταιρεία χαμηλού κόστους Easy Jet που έγινε σημείο αναφοράς. Έχει ιδρύσει επίσης τις εταιρείες: EasyCar, EasyValue, EasyMoney, Easy lnternetCafe και EasyCruiseOne. Είναι επιχειρηματίας με κοινωνικό προβληματισμό και φιλανθρωπική δράση .  Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων , κυρίως σε χώρες όπου ο ιδρυτής έχει  ζήσει και δουλέψει όπως το Ηνωμένο Βασίλειο , η Ελλάδα, η Κύπρος και το Μονακό. Συμβάλλει εξάλλου στην επιτυχία της επιχειρηματικότητας υποστηρίζοντας επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που έχουν κάνει επιτυχώς τα πρώτα τους βήματα.

Διαβάστε ακόμη

Νίκος Κυρπίδης: «Ο μικροβιόκοσμος της Ελλάδας αποτελεί εθνικό κεφάλαιο»

Ανατροπή για τα τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλάζει – Με δύο τρόπους η πληρωμή

«Η Ελλάδα είναι για την NCL ο τέλειος προορισμός κρουαζιέρας»

 

 

 

 

 

 

 

 

.