business stories

Στέλιος Κουτσιβίτης: Γιατί παραιτήθηκα από CEO του Αστέρα

  • Στεφανία Σούκη


Πολλές ο εξελίξεις στο εμβληματικό συγκρότημα της Βουλιαγμένης, αφού αποχώρησε από τη διοικητική ομάδα και ο οικονομικός διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου

Εχοντας κλείσει έναν μεγάλο και σημαντικό κύκλο μέχρι το άνοιγμα του πλέον εμβληματικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αττικής Ριβιέρας, ο διευθύνων σύμβουλος της Astir Palace Βουλιαγμένης κ. Στέλιος Κουτσιβίτης αποχωρεί από την εταιρεία, έχοντας υποβάλει την παραίτησή του στους μετόχους της εταιρείας.

«Πρόκειται για μία απολύτως προσωπική επιλογή και απόφαση που έρχεται μετά την επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας του νέου Aστέρα, κάτω από το μεγάλο όνομα της Four Seasons», δηλώνει στο NM ο κ. Κουτσιβίτης.

«Κλείνει ένας κύκλος, για τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω τους μετόχους του Αστέρα. Δηλώνω πολύ περήφανος δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε μία πολύ μεγάλη επένδυση για την Αθήνα αλλά και συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό, με μία μεγάλη ευκαιρία για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων στη χώρα».

Ο κ. Κουτσιβίτης αναφέρεται και στην «παρακαταθήκη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στο επόμενο management που θα αναλάβει να τρέξει τις επόμενες επενδύσεις στο εμβληματικό συγκρότημα της Βουλιαγμένης, που αφορούν τη μαρίνα αλλά και τις τουριστικές κατοικίες. Ειδικά για τη μαρίνα, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την αδειοδότηση, όπως αναφέρει ο ίδιος, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα με ιδιώτη επενδυτή, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο και για αντίστοιχες επενδύσεις σε μαρίνες.

Ο κ. Κουτσιβίτης είχε αναλάβει στον Αστέρα, αρχές Αυγούστου του 2017, προερχόμενος από τον όμιλο Γ. & Τ. Δασκαλαντωνάκη κι έχοντας πρωταγωνιστήσει τότε στο μεγάλο deal για την αγορά του πρώην Athens Ledra (νυν Grand Hyatt) στη λεωφόρο Συγγρού από το δίδυμο των επενδυτών Hines και Henderson Park. Η εν λόγω συμφωνία είχε ολοκληρωθεί μόλις τον Ιούνιο του 2017 με τη συνδρομή του ομίλου Γ. & Τ. Δασκαλαντωνάκη στο κομμάτι της διαχείρισης και την ενεργό συμμετοχή του κ. Κουτσιβίτη.

Οι εξελίξεις πάντως στο εμβληματικό συγκρότημα της Βουλιαγμένης είναι πολλές το τελευταίο διάστημα, αφού εκτός της παραίτησης του κ. Κουτσιβίτη, αποχώρησε από τη διοικητική ομάδα της Αστήρ Παλάς και ο οικονομικός διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου.

Σημειωτέον ότι η Astir Palace, ιδιοκτησίας του τουρκοαραβικού σχήματος (των επενδυτών, της Jermyn Street, με τη συμβολή της AGC Equity Partners από το Λονδίνο, και τη συμμετοχή των επενδυτικών funds από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, αραβικών κεφαλαίων και του τουρκικού ομίλου της Dogus), θα έχει υλοποιήσει στον ορίζοντα των επόμενων δύο ετών συνολικές επενδύσεις ύψους 650 εκατ. ευρώ στο συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της απόκτησης της έκτασης . Τον περασμένο Μάρτιο οπότε και άνοιξε ο νέος Αστέρας, κάτω από την επωνυμία της Four Seasons υλοποιήθηκε η πρώτη φάση των επενδύσεων, ενώ το επόμενο «κύμα» περιλαμβάνει ακόμη την αναβάθμιση της μαρίνας, τις 13 υπερπολυτελείς κατοικίες και την αναβάθμιση της παραλίας.

Εκτός των διοικητικών αλλαγών στην Astir Palace, εξελίξεις υπάρχουν και στη διεύθυνση του ξενοδοχείου και ειδικά της Four Seasons με την οποία η Aστήρ Παλάς έχει συνάψει συμφωνία διαχείρισης. Ο Σαμ Ιωαννίδης, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, απομακρύνθηκε και στη θέση του αναλαμβάνει νέος γενικός διευθυντής από την Four Seasons.

Σαμ Ιωαννίδης

O νέος Αστέρας άνοιξε στο τέλος του περασμένου Μαρτίου σηματοδοτώντας μάλιστα και την είσοδο της Four Seasons στην ελληνική αγορά. Πέρα από τις όποιες «παιδικές ασθένειες», οι εντυπώσεις των πρώτων πελατών, όπως αναφέρεται είναι πολύ θετικές, ενώ οι κρατήσεις είναι παραπάνω από ικανοποιητικές με διψήφια ποσοστά πιο πάνω έναντι των αρχικών προσδοκιών.

Απόρρητο Απόρρητο