Αυξημένο παραμένει το ενδιαφέρον διεθνώς για τα απομεινάρια και απολιθώματα της εποχής των δεινοσαύρων, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσει μια ακόμη δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s.

Η έκθεση των σκελετών «άνοιξε» την Παρασκευή εν όψει της δημοπρασίας που θα λάβει χώρα στις 26 Ιουλίου.

Πρόκειται για τους απολιθωμένους σκελετούς ενός πτερανόδοντα, ενός ιπτάμενου ερπετού που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα είδη της εποχής των δεινοσαύρων κι ενός πλησιόσαυρου, ήτοι ενός θαλάσσιου αρπακτικού της οικογένειας των σαυροπτερύγιων.

Πηγή: Sotheby’s

Ο εντυπωσιακός πτερανόδοντας εκτιμάται ότι θα «πιάσει» από 4 έως 6 εκατ. δολάρια. Αντιστοίχως ο πλησιόσαυρος αναμένεται να πουληθεί από 600 έως 800 χιλιάδες δολάρια, λόγω της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται.

Ο οίκος «βάφτισε» τον πρώτο Ώρο, προς τιμήν του ομώνυμου θεού των αρχαίων Αιγυπτίων με την απεικόνιση γερακιού και τον δεύτερο Νέσι, ήτοι δηλαδή το όνομα του μυθικού τέρατος της σκοτσέζικης λίμνης Λόχ Νες, δεδομένου ότι οι σκίτσα για την Νέσι θυμίζουν σημαντικά το προϊστορικό θαλάσσιο αρπακτικό.

Πηγή: Sotheby’s

Πέρυσι, ο οίκος Sotheby’s έβγαλε στο… σφυρί τον πρώτο σκελετό γοργόσαυρου αποκομίζοντας 6,1 εκατ. δολάρια, ενώ λίγους μήνες μετά η πώληση ενός κρανίου από το διασημότερο είδος του ενός τυραννόσαυρου Ρεξ απέφερε επίσης 6,1 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Μισό δισ. δολάρια για τα 10 πιο ακριβά συμβόλαια του ΝΒΑ – Ο Αντετοκούνμπο και οι άλλοι (pics + πίνακες)

ΑΠΕ: Σε «φουρτούνα» τα μεγαλύτερα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας στον κόσμο (pics)

Στρατηγική συνεργασία της PRODEA Investments ΑΕΕΑΠ και της Siemens (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ