Εκπρόσωπος της Suzuki ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διακόψει για λίγες ημέρες την κατασκευή αυτοκινήτων της στο εργοστάσιό της στη βόρεια Ουγγαρία, λόγω έλλειψης των απαραίτητων μερών εξαιτίας της αναταραχής στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η παραγωγική διαδικασία σε αυτό θα σταματήσει μεταξύ 15-21 Ιανουαρίου επειδή θα υπάρχει έλλειψη κινητήρων οι οποίοι κατασκευάζονται στην Ιαπωνία και μεταφέρονται δια θαλάσσης στην Ευρώπη. Όπως είπε εκπρόσωπος της εταιρείας, η λειτουργία του θα ξεκινήσει από τις 22 του μηνός και έπειτα, καθώς τότε θα δημιουργηθεί πάλι ικανό απόθεμά τους.

Στο εργοστάσιο της Magyar Suzuki Corporation, όπως ονομάζεται η εταιρεία, κατασκευάζονται τα SX4, Vitara και S–Cross τα οποία πωλούνται στην Ευρώπη. Μετά την Tesla, η Suzuki είναι η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Γηραιά Ήπειρο η οποία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την παραγωγή εξαιτίας της αναταραχής στην επιμελητεία.

Ως γνωστόν, αυτή προκαλείται από τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία, τα οποία διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα με σκοπό τη διέλευσή τους από τη διώρυγα του Σουέζ και τον κατάπλου τους σε λιμάνια της Ευρώπης.

Αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου αναμένουν αυτή η κατάσταση να επηρεάσει την παραγωγική διαδικασία και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες εξαρτώνται από προμήθειες εξαρτημάτων που προέρχονται από χώρες της Ασίας ή της Άπω Ανατολής.

Ως γνωστόν, το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην Ερυθρά Θάλασσα αναγκάζει τα εμπορικά πλοία να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής για να την αποφύγουν, αυξάνοντας τον χρόνο παράδοσης των αγαθών και διαταράσσοντας τον υπάρχων προγραμματισμό.

Διαβάστε ακόμη

DBRS Morningstar: Πρώτη στη μείωση NPLs η Ελλάδα το 2023 – Οι προοπτικές για το 2024 (γραφήματα)

Χατζηδάκης – Ζαχαράκη: Αυξάνεται αναδρομικά στα 2.400 ευρώ το επίδομα γέννησης (vid)

Τι ακούσαμε στο Νταβός: Οι κορυφαίες ατάκες του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ