Αγαπά τη Μαδρίτη όσο καμία άλλη πόλη. Του αρέσει να πίνει μπύρες και τσίπουρα. Μιλάει ισπανικά με ελληνική προφορά και είναι ο ιδιοκτήτης της πρώτης «σουβλακερί» της ισπανικής πρωτεύουσας.

Με τον Θανάση Σκοπελίτη, ιδιοκτήτη των εστιατορίων Egeo, γνωριστήκαμε πριν από έξι χρόνια. Ήταν η εποχή που άνοιγε το πρώτο του μαγαζί στην εναλλακτική περιοχή Lavapiés στο κέντρο της Μαδρίτης. «Σουβλατζίδικο θα κάνω» μου είχε πει. «Θα φτιάχνω κλασικό τυλιχτό με πίτα, πατάτες, τομάτα και φυσικά τζατζίκι».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στην πόλη. Τα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια που έβρισκε κανείς προσέφεραν μια πολύ τυποποιημένη, τουριστική θα έλεγα, και τις περισσότερες φορές κακή εκδοχή της κουζίνας μας.

Οι αμφιβολίες μου σχετικά με το αν θα πετύχει το εγχείρημα του Θανάση δεν ήταν πολλές. Άλλωστε γνώριζα ότι οι περισσότεροι Ισπανοί λατρεύουν το σουβλάκι και το αναζητούσαν στα μέχρι τότε ελληνικά εστιατόρια.

Ας πιάσουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η σχέση του Θανάση με τη Μαδρίτη ήταν καρμική. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Όταν έφτασε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια, δεν γνώριζε κανέναν, ήξερε όμως ότι ήταν η πόλη στην οποία ήθελε να ζήσει.

«Τη λάτρεψα από την πρώτη στιγμή», μου αναφέρει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr