Την εξαγορά της SILK OIL AE πραγματοποίησε ο κυπριακός όμιλος PETROLINA HOLDINGS, συμφερόντων της οικογένειας Λευκαρίτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η PETROLINA (HOLDINGS) PUBLICLTD («PHL»), με έδρα την Κύπρο, γνωστοποιεί, ότι η νέα θυγατρική της εταιρεία P.W. BUNKERINGSERVICES (EASTMED) LTD., (100%) του Ομίλου PETROLINA, προχώρησε την 31/12/2020 στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΣΙΛΚ ΟΙΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («SILKOIL»). Η Συμφωνία Εξαγοράς εντάσσεται στο πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης των υφιστάμενων εργασιών του Ομίλου PETROLINA στην Ελλάδα.

Η SILK OIL δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών από το έτος 1988 και έχει έδρα τη Ρόδο. Μέσα στα χρόνια έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην Ελλάδα. Κατέχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην Κρήτη και στη Σάμο, για χρήση προϊόντων πετρελαιοειδών και υγραερίου και διατηρεί τέσσερα (4) υποκαταστήματα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Σάμο, μέσω των οποίων προμηθεύει με υγρά καύσιμα όλη την ελληνική επικράτεια. Στις εγκαταστάσεις της (Κρήτη και Σάμο) αποθηκεύει καύσιμα για την εξυπηρέτηση του δικού της δικτύου πελατών, καθώς επίσης και καύσιμα άλλων πετρελαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και αεροπορικών καυσίμων.

Η SILKOIL διαθέτει τετρακόσια δεκατέσσερα (414) σημεία πώλησης υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα πρατήρια καυσίμων που φέρουν το σήμα της, καθώς και ανεξάρτητα πρατήρια, διανομείς πετρελαίου θέρμανσης, βιομηχανικούς πελάτες και πελάτες ναυτιλίας, που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο. Επιπλέον οι εργασίες της SILKOIL περιλαμβάνουν δίκτυο βυτιοφόρων οχημάτων, μέσω του οποίου διανέμονται πετρελαιοειδή προϊόντα σε όλη την επικράτεια.

Το νέο επενδυτικό σχήμα έχει στόχο την αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου πρατηρίων που φέρουν το σήμα της εταιρείας SILKOIL, την επίτευξη νέων συνεργασιών στο χώρο των πρατηρίων και της βιομηχανικής πελατείας και την επέκταση στον εφοδιασμό πλοίων με πετρέλαιο ναυτιλίας.

Η PHL δραστηριοποιείται στην Κύπρο για 60 χρόνια στον τομέα εισαγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών, υγραερίου, μηχανέλαιων και λιπαντικών. Διαθέτει δίκτυο 95 πρατηρίων καυσίμων σε όλη την ελεύθερη Κύπρο τα οποία λειτουργούν κάτω από τις εμπορικές επωνυμίες Petrolina, Eni και Agip.  Μέσω του δικτύου πρατηρίων ως επίσης και μέσω απ’ ευθείας πωλήσεων, η Εταιρεία προμηθεύει τον κύπριο καταναλωτή και τις ντόπιες επιχειρήσεις με καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, καύσιμα για βιομηχανική χρήση, καύσιμα πλοίων και αεροσκαφών, υγραέριο, λιπαντικά, μηχανέλαια και άλλα σχετικά προϊόντα.

Η συμβολή της PETROLINA στην ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου είναι πολύ μεγάλη. Το όραμά της, σύμφωνα με την ανακοίνωση εξαγοράς, ήταν πάντοτε να πρωτοπορεί σε όλα τα βήματά της και να γίνεται κινητήριος δύναμη στα οικονομικά και επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας.  Να επενδύει σε νέα πρωτοποριακά προϊόντα, υπηρεσίες και υποδομές, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.  Εξίσου αξιόλογη είναι η συμβολή της στην κοινωνία, μέσα από ένα πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Η PETROLINA ήταν και είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο. Στόχος της PHL είναι να προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή τον σεβασμό και τα ανώτερης ποιότητας προϊόντα που χαίρει ο Κύπριος καταναλωτής, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση.

Η εξαγορά της SILKOIL από τον Όμιλο PETROLINA θα οδηγήσει όχι μόνο στην εδραίωση της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην ανόρθωση και εξέλιξη της, λόγω της πολυετούς πείρας της PHL στον τομέα πετρελαιοειδών και της εισροής κεφαλαίων στην SILKOIL από το εξωτερικό, γεγονός που θα συμβάλλει περαιτέρω και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη:

Στα «κάγκελα» οι έμποροι με το αλαλούμ του click away – Ύστατη «μάχη» για επιβίωση

Folli Follie: Στη Βουλή αμελλητί η δικογραφία για Φλαμπουράρη και Χαρίτση

Οι πέντε «πονοκέφαλοι» Σκρέκα στο τιμόνι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας