Αγορές

Μεγάλες απώλειες για το πετρέλαιο

  • newsroom


Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 90 cents ή σχεδόν 1,9% και έκλεισε στα 47,62 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης

Η αδυναμία σύγκλισης απόψεων από την ομάδα του OPEC, για τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου, δημιουργεί σύγχυση στους επενδυτές, ως αποτέλεσμα, οι τιμές του αργού να σημειώσουν μεγάλες απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση του 2021.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 90 cents ή σχεδόν 1,9% και έκλεισε στα 47,62 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Μαρτίου, υποχώρησε σε ποσοστό 1,4% και έκλεισε στα 51,09 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη του OPEC και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών (OPEC+) για τα επίπεδα της παραγωγής ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία και θα συνεχιστεί αύριο.

Η πλειοψηφία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που απαρτίζουν το σχήμα OPEC+, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, αντιτίθεται στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, η Ρωσία και το Καζακστάν θέλουν μια αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο, σύμφωνα και με τις δημόσιες τοποθετήσεις αξιωματούχων των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ανασχηματισμός και οι διαφορετικές αναγνώσεις του

Απόφαση – χαστούκι του Αρείου Πάγου για 17.000 συνταξιούχους της ΕΤΕ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Βροχή» ελέγχων και προστίμων – Πώς γίνονται οι μετακινήσεις

Απόρρητο Απόρρητο