Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Πού και πώς θα γίνουν οι παρελάσεις – Τα μέτρα προστασίας

  • newsroom


Με μάσκες οι θεατές - Πού θα γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις

Προσαρμοσμένες στη συγκυρία θα είναι και φέτος οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς η σφοδρότητα του τέταρτου κύματος της πανδημίας έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.

«Οι παρελάσεις είναι σαφές ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες και ότι έχει να κάνει με συνωστισμό δεν πρέπει να γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αποτυπώνοντας το μέγεθος της ανησυχίας των ειδικών για την περαιτέρω διασπορά του ιού.

Υπό το φόβο της μαζικής εξάπλωσης του ιού, ένα ντόμινο ακυρώσεων των παρελάσεων καταγράφεται σε πολλές περιοχές της χώρας τις τελευταίες ώρες με πρωτοβουλία των τοπικών κοινωνιών, ενώ απαρέγκλιτη θεωρείται για τους συμμετέχοντες η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, περιορίζοντας όσο το δυνατόν τις πιθανότητες «έκρηξης» των νέων μολύνσεων.

Με μάσκες οι θεατές

Αυστηρές συστάσεις, υπό αυτό το πρίσμα, απηύθυνε χθες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παρότρυνε «όλους όσοι προσέλθουν για την παρακολουθήσουν τις παρελάσεις να ακολουθήσουν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, να φορούν μάσκα, καθώς αυτό επιβάλλεται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού». Επιπλέον, «για όσους παρελάσουν η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, αφού θα είναι στοιχισμένοι. Θα πρέπει ωστόσο και αυτοί, πριν και μετά την παρέλαση, να φορούν τις μάσκες τους» εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr