Ελλάδα

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω – Η ανακοίνωση του υπ. Μεταφορών (vid)

  • newsroom


Οριστικό τέλος μπαίνει στο εάν θα αλλάξει η ώρα στην Ελλάδα

Κανονικά θα γίνει η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή και φέτος, την τελευταία Κυριακή του μήνα, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

Ειδικότερα, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..».

Yπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει πως η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021, δηλαδή φέτος στις 31 Οκτώβρη.

Ωστόσο, η οριστική απόφαση για το πότε η πρόταση της Επιτροπής θα αποκτήσει νομική ισχύ, εξαρτάται από το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του.

Διαβάστε ακόμη:

Κομισιόν – Ενεργειακή κρίση: Αυτά είναι τα μέτρα που θα στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Gazprom: Η τροφοδοσία της Ευρώπης είναι στο μάξιμουμ – Oτιδήποτε επιπλέον μόνο με νέο συμβόλαιο

Τράπεζα της Ελλάδος: Νέα προκήρυξη για 59 θέσεις εργασίας