Ελλάδα

Αλλάζουν οι οδηγίες για τις μάσκες – Θα γίνει υποχρεωτική η διπλή;

  • newsroom


Η χρήση διπλής μάσκας προσφέρει μια επιπλέον 10%, περίπου 15%, προστασία όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε κλειστούς χώρους, ανέφερε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

Οι οδηγίες για τη χρήση μάσκας θα αναβαθμιστούν λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Όπως τόνισε ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, βασικό είναι να γίνεται σωστή χρήση των μασκών που ήδη χρησιμοποιούνται. Για τις υφασμάτινες, εξήγησε ότι που πρέπει να τοποθετούνται καλά στο πρόσωπο, να είναι τριπλής στρώσης και να μην μπαίνει αέρα από το πλάι.

Για τη χρήση διπλής μάσκας είπε ότι συζητείται, σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού και σε κλειστούς χώρους όπου και είναι αυξημένη η πιθανότητα μετάδοσης.

Κληθείς να απαντήσει εάν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι πρώτα θα γίνει η σχετική συζήτηση και μετά θα προκύψουν οι αναβαθμισμένες οδηγίες, ανάλογα με την περίπτωση και την πιθανότητα έκθεσης στον ιό.

Σημείωσε δε, πως παρόμοιες συζητήσεις γίνονται και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για το πώς χρησιμοποιείται η διπλή μάσκα, τόνισε ότι από μέσα πρέπει να μπαίνει η χειρουργική, η γνωστή πράσινη – μπλε, και μετά απέξω μια υφασμάτινη.

Όπως εξήγησε, «αυτό προσφέρει μια επιπλέον 10%, περίπου 15%, προστασία όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε κλειστούς χώρους».

Διαβάστε ακόμη:

Το στοίχημα του τουρισμού και οι ημερομηνίες – κλειδιά μέχρι το καλοκαίρι

Ρέιτσελ Ρίτσαρντς: Επένδυσε στα ακίνητα και στα 27 της παίρνει σύνταξη – Βγάζει $15.000 το μήνα

Επιστρεπτέα 6: Φθηνό κρατικό χρήμα €500 εκατ. στις επιχειρήσεις

Απόρρητο Απόρρητο