Ελλάδα

Black Friday προσφορές: Τι θα ισχυσεί με το lockdown – Προβληματισμός στην αγορά

  • newsroom


Tι θα γίνει με τη φετινή Black Friday - Επιφυλακτικές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Mια «ανάσα» πριν τη «Μαύρη» Παρασκευή και οι καταστηματάρχες εργάζονται πυρετωδώς για τις μεγάλες προσφορές. Όπως έχει καθιερωθεί και στη χώρα μας, η Black Friday, η μέρα δηλαδή που μπορούν οι καταναλωτές να αγοράσουν σε μεγάλες προσφορές, φέτος προβληματίζει ιδιαιτέρως εν μέσω COVID-19.

Αν και η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση lockdown στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και διαφύλαξης από τη διασπορά του κορωνοϊού, το κλείσιμο του λιανεμπόριου, έχει φέρει αναστάτωση στην αγορά εν όψει της «Μαύρης» Παρασκευής.

Παρόλα αυτά,  όπως όλα δείχνουν, η Black Friday θα διεξαχθεί κανονικά στις 27 Νοεμβρίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, ακόμα και lockdown να μην υπήρχε τα καταστήματα δεν θα επένδυαν τόσο στη φυσική παρουσία των πελατών όπως τις προηγούμενες χρονιές λόγω των μέτρων του κορωνοϊού και του φόβου του καταναλωτικού κοινού, αλλά θα επικεντρώνονταν στις διαδικτυακές αγορές.

Έτσι, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν e-shop, έχουν στοχεύσει εδώ και καιρό στις μεγάλες ηλεκτρονικές προσφορές και στη προώθησή τους, και ετοιμάζονταν πυρετωδώς για τη «μεγάλη» ημέρα.

Προβληματισμός στην αγορά

Όπως δήλωσε για την φετινή Black Friday, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «στο λιανικό εμπόριο υπάρχουν φορές που δεν κερδίζουν όλοι, αλλά συμμετέχουν όλοι, γιατί πολύ σωστά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) δεν θέλουν να αφήσουν τους μεγάλους της αγοράς και τις πολυεθνικές πλατφόρμες να μονοπωλήσουν το καταναλωτικό κοινό. Τουλάχιστον για τις αγορές φέτος, με τα εμπορικά της λιανικής σε «black out», ας προτιμήσουμε τα ηλεκτρονικά καταστήματα ελληνικών επιχειρήσεων».

Τι είπε για την  πρόταση να μεταφερθεί η Black Friday σε άλλη ημερομηνία

Για την πρόταση να μεταφερθεί η Black Friday, σε μια ημερομηνία που τα καταστήματα θα είναι προσβάσιμα για το κοινό, ο κ. Κορκίδης ξεκαθάρισε: «Η πρόταση για «απαγόρευση λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού» και για μετάθεση σε μεταγενέστερη ημερομηνία δεν θα μπορούσε να ικανοποιηθεί, αφενός γιατί λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα συγκεκριμένες ημέρες σε όλο τον κόσμο και αφετέρου γιατί κανείς δεν επιθυμεί προσφορές και εκπτώσεις για «νέα» εμπορεύματα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων.

Διαβάστε ακόμη:

Στο ‘Αμπου Ντάμπι ο Μητσοτάκης – Οι επαφές και οι συζητήσεις για συμφωνίες

Στη Βουλή το ζήτημα των τραπεζικών προμηθειών – Αφορμή δημοσίευμα του newmoney

ΕΦΚΑ: Πώς θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι κατά τη διάρκεια του Lockdown