Ελλάδα

Corriere della Sera: Τα ελληνικά νησιά που πέτυχαν να είναι Covid-free

  • newsroom


Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι όλοι οι κάτοικοι σε κάποια νησιά, όπως ο Κάλαμος, το Μεγανήσι και η Ικαρία, έχουν εμβολιαστεί και μπορούν να υποδεχτούν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες

Η Corriere della Sera αφιερώνει άρθρο στον σχεδιασμό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, με στόχο να μπορέσει να καταστεί χώρα «ελεύθερη από τον κορωνοϊό».

«Σκεφθείτε ένα μέρος στο οποίο να μπορεί κανείς να πηγαίνει ελεύθερα βόλτα, χωρίς μάσκες, χωρίς τζελ, χωρίς υποχρεωτικές αποστάσεις. Ένα μέρος στο οποίο να μπορείς να χορέψεις, να φιληθείς, να βγεις για φαγητό, ακόμη και να σκοντάψεις σε κάποιον, χωρίς να φοβάσαι ότι μπορείς να μολυνθείς.

Θα ήταν ένα μέρος που προστατεύεται από την παγκόσμια πανδημία, η οποία παρέλυσε ολόκληρο τον κόσμο επί έναν χρόνο, ένας παράδεισος covid-free. Αντί να ονειρεύεται μια υγειονομική ουτοπία, υπάρχει κάποιος που εργάζεται για να την κάνει πραγματικότητα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», γράφει η Corriere della Sera.

«Ο τουρισμός εθνική προτεραιότητα»

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι στη φάση αυτή στην περιοχή της Αττικής ισχύει αυστηρό lockdown, αλλά τονίζει παράλληλα ότι «το σχέδιο με στόχο να εξασφαλιστούν νησιά χωρίς κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία να μπορέσουν να δώσουν το “παρών” στη διεθνή αγορά του τουρισμού, αποτελεί εθνική προτεραιότητα, και η κυβέρνηση της Αθήνας εργάζεται τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε διπλωματικό επίπεδο».

«Ένας μικρός αριθμός νησιών είναι ήδη covid-free. Όλοι οι κάτοικοι στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο, στον Καστό στο Ιόνιο πέλαγος και στην Ικαρία στο Αιγαίο, εμβολιάστηκαν. Έλληνες και ξένοι μόνιμοι κάτοικοι. Λίγες χιλιάδες κατοίκων, αλλά τα νησιά αυτά μπορούν να υποδεχθούν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Σε κάθε ντόπιο που εμβολιάστηκε υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν τουλάχιστον δέκα τουρίστες, για ολόκληρη την σεζόν», γράφει η Corriere.

Επίσης, σε δήλωσή του ξενοδόχος της Ρόδου υπογραμμίζει ότι «αν όλοι οι κάτοικοι του νησιού εμβολιαστούν και οι τουρίστες φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, η ζωή θα μπορέσει να γυρίσει σε εντελώς κανονικούς ρυθμούς, όπως πριν από τον καταραμένο Covid».

«Μεγάλη ζήτηση για ταξίδια»

Η εφημερίδα παραθέτει και δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, στην οποία τονίζει: «Φέτος θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να καταφέρουμε να εγγυηθούμε ότι τα νησιά θα είναι ασφαλή. Όσοι εργάζονται στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια στη βιομηχανία του τουρισμού, θα πρέπει να είναι ασφαλείς. Όσο περισσότεροι θα είναι οι εμβολιασμένοι, τόσοι περισσότεροι θα είναι οι επισκέπτες που θα έρθουν στη χώρα μας».

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην αναγκαιότητα ενός πιστοποιητικό εμβολιασμού. «Ίσως να είναι δύσκολο, το όλο αυτό σχέδιο να εφαρμοστεί σε μεγάλα ιταλικά νησιά, όπως είναι η Σικελία και η Σαρδηνία. Αλλά το να βρει εφαρμογή, πειραματικά, σε μικρότερες περιοχές, όπως στις νήσους Ποντίνε και Εόλιε, θα μπορούσε να χρησιμεύσει και στο τουρισμό μας», καταλήγει η Corriere della Sera.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΤΑ: Σε τροχιά εξυγίανσης – Έρχονται σκληρές περικοπές μετά το πρόγραμμα εθελουσίας

«Πόλεμος» εκατομμυρίων στο Λιμάνι για τον εφοδιασμό των πλοίων – Το εξώδικο στην Cosco και η αντίδραση των Κινέζων

Mercedes: Η παγκόσμια παραγωγή ξεπέρασε τα 50 εκατ. οχήματα

Απόρρητο Απόρρητο