Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη ΓΑΔΑ Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος – Παραδόθηκε και ο Μιχαλολιάκος

  • newsroom


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συλλήψεις των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών - Συνολικά έχουν συλληφθεί οι 20 εκ των 38 καταδικασθέντων - Στις φυλακές Δομοκού θα μεταφερθεί η ηγετική ομάδα

Στην αστυνομία παραδόθηκε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Λίγα λεπτά μετά τις 16:00, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του, μπήκε σε αυτοκίνητο, με υποστηρικτές του να φωνάζουν συνθήματα και την κόρη του, Ουρανία, να βρίζει χυδαία τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο, καλύπτοντας τα γεγονότα. Ο αρχηγός της ΧΑ πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, για να παραδοθεί.

Νωρίτερα, μέσα στο Εφετείο, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και άλλους πέντε, που ήταν παρόντες στη δίκη. Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, στη Ραφήνα. Παραδόθηκε επίσης ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, μαζί με τον Καζαντζόγλου, καθώς και ο Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, αλλά και ο Ευγενικός στο Πέραμα. Στη Ραφήνα παραδόθηκε, κατά πληροφορίες, και ο Γιώργος Γερμενής, καθώς και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Η ηγετική ομάδα, κατά πληροφορίες, θα μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού

Αναλυτικότερα, στη φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγήςο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Μτθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής.

Πριν από λίγη ώρα, στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν, μέσα σε τζιπ και από την πλαϊνή πόρτα, οι Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος και Γερμενής, που είχαν παραδοθεί νωρίτερα στη Ραφήνα. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, επίσης, στη ΓΑΔΑ πήγαν και οι Πατέλης – Καζαντζόγλου. Συνολικά έχουν συλληφθεί οι 20 εκ των 38 καταδικασθέντων που δεν έλαβαν αναστολή, ενώ στη ΓΑΔΑ έχουν οδηγηθεί οι Κασιδιάρης, Πατέλης, Καζαντζόγλου, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Τσακανίκας, Πανταζής και Ευγενικός.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε σήμερα την ιστορική απόφασή του για την αναστολή, ή μη, των ποινών για τους 57 ενόχους στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συλλήψεις των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, ενώ πολλοί εξ αυτών παραδίνονται μόνοι τους, αμέσως μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, που τους έδειξε τον δρόμο της φυλακής.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr