search icon

Ελλάδα

Δημοσκόπηση Pulse: «Ναι» στον αντικαπνιστικό και τον νόμο για το άσυλο

Σε γκάλοπ της Pulse για τον ΣΚΑΪ, το 66% δηλώνει ότι συμφωνεί με το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ το 75% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου - Στις 14 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Ισχυρή υποστήριξη σε μια σειρά πρωτοβουλιών και νομοθετημάτων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως αυτά για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό νόμο, παρέχει η πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων του αντικαπνιστικού νόμου», το 61% των ερωτηθέντων απάντησε «Σίγουρα συμφωνώ», 14% «Μάλλον συμφωνώ», 9% «Μάλλον διαφωνώ» και 8% «Σίγουρα διαφωνώ».

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το νόμο για το Πανεπιστημιακό Άσυλο», το 66% των ερωτηθέντων απάντησε «Σίγουρα συμφωνώ/Μάλλον Συμφωνώ», ενώ το 23% «Σίγουρα διαφωνώ/Μάλλον διαφωνώ».

Την ίδια ώρα, η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει έτι περαιτέρω, στις 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%.

Ενδεικτική είναι και η παράσταση νίκης, όπου επτά στους δέκα δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι μόλις 17%, που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Exit mobile version