Τέλος στο μποτιλιάρισμα εκατομμυρίων οδηγών θα επιχειρήσουν να βάλουν δύο σημαντικά έργα στην Αττική τα οποία αφορούν στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και στη σήραγγα της Ηλιουπόλεως τα οποία δρομολογούνται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Έτσι μετά την δημοπράτηση και την κατασκευή της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης, με προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δοθεί τεράστια ανακούφιση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό.

Το δεύτερο έργο αφορά στην μετακίνηση των πολιτών προς το Ελληνικό και τα νότια προάστια. Το εμβληματικό αυτό έργο της λεγόμενης «σήραγγας της Ηλιουπόλεως» είναι στο στάδιο των προμελετών και σύντομα θα υπάρχει και θα παρουσιαστεί συγκεκριμένη λύση. Εξετάζεται ειδικότερα η σήραγγα να καταλήγει λίγο πριν τη Βουλιαγμένης.

Με το έργο αυτό που θα διασφαλίζει την πρόσβαση στα νότια προάστια και την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της κίνησης προς την Αττική Οδό, καθώς και με τις επεκτάσεις στο Λαύριο και τη Ραφήνα, θα αποσυμφορηθεί η Αττική.

Η αφετηρία του έργου θα είναι από τον κόμβο της Αττικής Οδού και θα καταλήγει μετά από 3,8 χλμ. στην Εθνικό Οδό, στον κόμβο Καλυφτάκη (Κάτω Κηφισιά).

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr