Ολοκληρώθηκε από την ΕΑΕΕ η έρευνα μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις χιονοπτώσεις (κακοκαιρία Ελπίς) που επικράτησαν στην Ελλάδα (Αττική, Εύβοια, Βοιωτία κ.α.) την περίοδο 22 – 25 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δηλώθηκαν 3.059 ζημιές με το συνολικό ποσό απαίτησης να εκτιμάται σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Από αυτές, 1.063 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 3,7 εκατ. ευρώ), 1.990 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 2,8 εκατ. ευρώ) και 6 ζημιές τις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής (εκτίμηση 25.700 ευρώ).

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έρευνας ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, σχολίασε: «Στις αρχές του έτους η κακοκαιρία “Ελπίς” έφερε έντονες χιονοπτώσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα αρκετές ζημιές κυρίως σε κτίρια και αυτοκίνητα. Η ΕΑΕΕ καταγράφει με συνέπεια τις ασφαλισμένες ζημιές που προκαλούνται από ακραία φυσικά φαινόμενα και τις αποζημιώσεις που κλήθηκαν να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Από το 1993 έως σήμερα έχουμε καταγράψει 44 περιστατικά ιδιαίτερης σφοδρότητας, τα οποία προκάλεσαν 40.942 ζημιές. Για τις ζημιές αυτές οι αποζημιώσεις που πληρώνει η ασφαλιστική αγορά ξεπερνούν τα 517 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε ακόμη

Μια τρύπα στο… πετρέλαιο: Οι κυρώσεις δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Πούτιν (πίνακες)

Ευρωζώνη: Αμετάβλητη στο 6,8% η ανεργία τον Απρίλιο

Ελλάκτωρ: Προχωρά η διαδικασία για τη δημόσια πρόταση της Reggeborgh