Χωρίς την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται η διέλευση από τους σταθμούς των διοδίων, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της Ελλάδας (και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), για τις επερχόμενες εκλογές, ως είθισται, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι εκλογείς που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στα μέρη καταγωγής τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο χρόνος ισχύος του μέτρου

Οι μπάρες των διοδίων θα είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου για όσους οδηγούς θα διέρχονται από τα διόδια της επικράτειας, ενώ το χρονικό διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει θα ολοκληρωθεί στις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Τι ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Αξίζει να σημειωθεί πως για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου. Ωστόσο, ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα πρέπει και να δείχνει για να περάσει από τους σταθμούς.

Θα αποζημιωθούν οι παραχωρησιούχοι

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.

Διαβάστε ακόμη

5 εντυπωσιακές βίλες προς ενοικίαση στο Μεγανήσι – Ονειρεμένες κατοικίες στον μικρό παράδεισο του Ιονίου 

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Η ασυμβίβαστη γαλαζοαίματη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έγινε 81 – Αυτή είναι η ζωή της 

Φορολογία: Τα πέντε κρίσιμα «μέτωπα» που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση 

Εκλογές 2023 

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ