Με τα κομμάτια του παζλ να συνθέτουν μια εικόνα που παραπέμπει περισσότερο σε «μεταφορέα» και όχι σε κατασκευάστρια βόμβας, οι αρχές στη Θεσσαλονίκη προσπαθούν να εντοπίσουν ποιος κρύβεται πίσω από την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή στην 38χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πλέον δεδομένο για τους ερευνητές πως η γυναίκα δεν ήταν αυτή που κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Αντιθέτως, της είχε ανατεθεί να παραλάβει τη βόμβα από σημείο στα Λαδάδικα και να τη μεταφέρει στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και εξερράγη στα χέρια της.

Η 38χρονη είχε πάνω της ένα σημείωμα με τη διεύθυνση του διαμερίσματος στα Λαδάδικα, χωρίς να έχει περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητα των ενοίκων ή των εμπλεκομένων. Το διαμέρισμα αυτό φαίνεται πως είχε νοικιαστεί πρόσφατα από έναν άνδρα, ο οποίος είναι άστεγος και δηλωμένος σε δομή φιλοξενίας της πόλης. Η ταυτότητά του δεν έχει ακόμη πλήρως εξακριβωθεί, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει σταθερή κατοικία. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο τόσο η νεκρή όσο και ο άστεγος να δρούσαν για λογαριασμό τρίτου προσώπου, το οποίο παρέμεινε στο παρασκήνιο.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr