Ελλάδα

Εμπορικά κέντρα: Μπλόκο από τους ειδικούς στο άνοιγμά τους – Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

  • newsroom


Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι δεν δίνουν «πράσινο φως» για νέα μέτρα χαλάρωσης

Αρνητικοί είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι στην προοπτική να χαλαρώσουν κι άλλο τα μέτρα τα οποία αφορούν στις εμπορικές δραστηριότητες. Έτσι, φέρονται να εισηγούνται να μην ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα.

Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη στην επιτροπή των ειδικών και ακόμη δεν έχουν φτάσει σε ψηφοφορία. Πάντως, φέρονται αρνητικοί στην προοπτική περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων και ειδικά εκείνων που αφορούν το λιανεμπόριο, όπως τα ψώνια χωρίς μήνυμα και χωρίς χρονικό περιορισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνητικοί είναι, επίσης, και για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, αλλά και των κέντρων αισθητικής.

Την ίδια στιγμή, στην κυβέρνηση παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν αποφασίσει η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών να γίνει με σταδιακό και προσεχτικό. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την Τρίτη, έβαλε στον «πάγο» τα σενάρια για μεγάλα ανοίγματα έως το Πάσχα.

Το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού, που ενδιαφέρει τους πολίτες, φαίνεται πως θα τεθεί επί τάπητος στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αν και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, επικρατεί σκεπτικισμός για το κατά πόσο μια ενδεχόμενη απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, θα επιδρούσε αρνητικά στην επιδημιολογική εικόνα και θα αύξανε το ιικό φορτίο σε επαρχιακές πόλεις και χωριά στις οποίες θα ταξίδευαν πολίτες από μεγαλύτερες πόλεις που είναι στο βαθύ «κόκκινο».

Διαβάστε ακόμη:

JPMorgan: Πούλησε ομόλογα $13 δισ. στο μεγαλύτερο τραπεζικό deal που έγινε ποτέ 

Γαλλίδα υπουργός για εμβόλια: Η ΕΕ δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια με την AstraZeneca 

Συμφωνία των ΕΛΤΑ με την Amazon – Τι προβλέπει η συνεργασία