Ελλάδα

Εμβολιασμός: SMS στο 13034 για το εμβόλιο κορωνοϊού – Πώς θα κλείνετε ραντεβού (vid)

  • newsroom


Από τον Ιανουάριο τρεις θα είναι οι τρόποι για να κλείσετε ραντεβού - Έως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων

Ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Σήμερα 28 Δεκεμβρίου, έγινε η διανομή εμβολίων προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Από τον Ιανουάριο τρεις θα είναι οι τρόποι για τους πολίτες προκειμένου να κλείσουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό.

  1. Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία taxsinet στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr.
  2. Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
  3. Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη για ραντεβού στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού

Έως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer

Μετά την παραλαβή της πρώτης (μικρής) παρτίδας των 9.750 εμβολίων, από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, έως τις 30 Δεκεμβρίου, η χώρα μας θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και εμβόλια από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca.

Αφορολόγητη η επιστροφή 25% για τα «κορωνοχρέη»

Ελλάκτωρ: H μάχη διαδοχής και η αδράνεια – Τεράστιο το κόστος για την εταιρεία

Γιώργος Χατζηγεωργίου: Ο άνθρωπος που έκανε τους Έλληνες… skroutz