search icon

Ελλάδα

Επιστροφή στο σχολείο για 1,3 εκατ. μαθητές – Τι ισχύει για μάσκες, ανεμβολιάστους εκπαιδευτικούς

Στις 8.15 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός

Το πρωί της Δευτέρας (12/9) χτυπάει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς για τους 1.341.985 μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου όλης της χώρας 

Στις 8.15 θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός, ενώ στη συνέχεια θα δοθούν οδηγίες για θέματα, τα οποία αφορούν την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Κατόπιν, οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από την Τρίτη. 

Ας σημειωθεί ότι στην αρχή του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο Νηπιαγωγείο για νήπια/προνήπια, τα οποία φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. 

Όσον αφορά την Covid-19, από φέτος καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, όμως, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ. 

Οι βασικές αλλαγές 

Τι γίνεται αν οι μαθητές/τριες εμφανίσουν συμπτώματα Covid 19 

Εάν ένας/μία μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα κορονοϊού εκτός του σχολείου παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων. 

Εάν ο/η μαθητής/τρια βρίσκεται στη σχολική μονάδα, λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του υπευθύνου Covid- 19 της σχολικής μονάδας τα παρακάτω: 

Ο/Η μαθητής/τρια ή ο ενήλικος μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών. Ως ημέρα «0» (μηδέν) θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης. 

Διαβάστε ακόμη:  

Αποκάλυψη: Φορτιστές made in Greece – Κατασκευάζονται στη Μάνδρα Αττικής  

Οικογένεια Αγούδημου: Άλλαξε χέρια η μεζονέτα στη Βουλιαγμένη – Ποια ακίνητα ακολουθούν   

Τι φέρνει η τριπλή αύξηση στις αποδοχές των συνταξιούχων 

Exit mobile version