Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Στο Κρυονέρι οι φλόγες – Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης

  • newsroom


Kοντά σε πλατεία στο Κρυονέρι η φωτιά - Σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις και νέες αναζωπυρώσεις - Ξέφυγε η φωτιά στην Εύβοια: Εισήγηση για εκκένωση σε Μαντούδι και Κυμάσι

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης και κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που διακομίστηκε νωρίτερα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, λόγω τραυματισμού στο κεφάλι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο βαρύς τραυματισμός του 38χρονου οφείλεται σε χτύπημα στο κεφάλι από πτώση στύλου της ΔΕΗ.  Την ίδια ώρα δέκα μέτρα από την πλατεία στο Κρυονέρι έχει φτάσει ο πύρινος εφιάλτης με τους κατοίκους να έχουν εκκενώσει εδώ και ώρα την περιοχή.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Παναγής Σωτηρίου Λουκάτος η κατάσταση είναι άκρως απελπιστική, καθώς σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις από τους πυλώνες της ΔΕΗ.

«Ζούμε την κόλαση του Δάντη. Στο Κρυονέρι έχουν καεί ήδη τα γήπεδα τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου τα οποία βρίσκονται μόλις δέκα μέτρα από την πλατεία. Αυτή την ώρα βρίσκομαι οριακά στην πλατεία και βλέπω την κόλαση να έρχεται. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε πυλώνες της ΔΕΗ, ενώ αυτές ευθύνονται για την διακοπή ρεύματος στην Αθήνα. Κόσμος ευτυχώς δεν υπάρχει στο Κρυονέρι οι περισσότεροι έχουν φύγει, εμείς εδώ οι τελευταίοι» είπε ο κ. Σωτηρίου.

Οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο. Στις προσπάθειες μετέχουν και εθελοντές, κρατώντας κλαδιά. Στο σημείο οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί και πλέον η κατάσταση θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης από τροχαίο 

Την ίδια ώρα που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο εθελοντής πυροσβέστης της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που είχε διακομιστεί νωρίτερα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, λόγω τραυματισμού στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βαρύς τραυματισμός του κατοίκου της Ιπποκρατείου οφείλεται σε τροχαίο, καθώς εντοπίστηκε πεσμένος δίπλα σε ένα δίκυκλο.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή παραμένει πολύ δύσκολη, ενώ από χθες έχει δοθεί εντολή από την Πολιτική Προστασία και για την εκκένωση της Ιπποκρατείου.

Διαβάστε τη συνέχερια στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί «στερεύει» η αγορά από made in China προϊόντα

Ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος στην Αττική – Ποιες περιοχές θα έχουν προβλήματα (vid)

€20 δισ. ανείσπρακτα χρέη σε αναστολή αφήνει πίσω της η πανδημία