Ελλάδα

Γεωργαντάς: Τέλη Μαΐου ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό – Ανοικτό να δοθεί προτεραιότητα σε επαγγελματίες

  • newsroom


«Αύριο θα πλησιάσουμε τα δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς

Στην εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος Μαΐου, ο εμβολιασμός θα ανοίξει στον γενικό πληθυσμό, προχώρησε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης άφησε, επίσης, ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει προτεραιοποίηση εμβολιασμών για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

«Έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και ταυτόχρονα και οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου ανεξαρήτως ηλικίας. Όταν τελειώσει αυτός, μέχρι το τέλος Μαΐου, θα πάμε στον γενικό πληθυσμό. Εκεί όμως θα αξιολογηθεί και θα κριθεί εάν θα υπάρξουν και επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες θα προτεραιοποιηθούν, αλλά αυτό θα το αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι ήδη εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό, έχουν συμπεριληφθεί στη λεγόμενη λίστα αναπλήρωσης, δηλαδή όταν υπάρχει ένα κενό ενημερώνονται και συμμετέχουν ικανοποιητικά.

Όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι αύριο θα αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια. «Χθες είχαμε 56.000 εμβολιασμούς και κοντά σε αυτό το νούμερο θα είμαστε πλέον συνέχεια, ίσως και περισσότερο. Αύριο θα πλησιάσουμε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς. Χθες ήμασταν στους 1.887.000 εμβολιασμούς. Είναι πολύ καλός ο ρυθμός μας και ένας από τους καλύτερους στην Ε.Ε», επισήμανε.

Διαβάστε ακόμα

Αξιωματούχος EMA: Υπάρχει σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις

DBRS: Οι ελληνικές τράπεζες γύρισαν σελίδα – Μπήκαν οι βάσεις για τον μετασχηματισμό τους

Σταϊκούρας: Ενίσχυση του τουρισμού όπως στην εστίαση

Απόρρητο Απόρρητο