«Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια περίοδο “επιστημονικής αναγέννησης”, όπου χάρη στις εξελίξεις στη βιολογία και ταυτόχρονα στην τεχνολογία, θα δούμε σημαντικές ιατρικές καινοτομίες τα επόμενα δέκα χρόνια».

Η εκτίμηση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, έχει ειδικό βάρος σε ό,τι αφορά τη νέα εποχή που ανατέλλει και τον τρόπο που θα αλλάξει τη ζωή μας. Πολύ δε περισσότερο εάν υπολογιστεί ότι ειπώθηκε προ ολίγων ημερών στην καρδιά της Ελλάδας, στο Μέγαρο Μαξίμου, και ενώπιον δεκάδων εκπροσώπων των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιριών παγκοσμίως καθώς και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μελών της κυβέρνησης και σημαντικών Ελλήνων επιστημόνων, όπως ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθηγητής Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας και ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθηγητής ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Η καινοτομία και οι τρόποι με τους οποίους (πρέπει να) στηριχθεί και να «προσφερθεί» στη συνέχεια στους πολίτες, ενισχύοντας την υγεία τους και τη ζωή τους, αποτέλεσε το βασικό θέμα της Στρογγυλής Τράπεζας Διευθυντών Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων ((Biopharmaceutical CEO Roundtable, BCR) που πραγματοποίησε η IFPMA στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα – θέμα που βρίσκεται σταθερά στην ατζέντα της. Η Στρογγυλή Τράπεζα είναι ένα φόρουμ πολιτικής που διοργανώνεται ανά έξι μήνες από την IFPMA, όπου οι επικεφαλής των εταιρειών-μελών της συζητούν σε κλειστές συναντήσεις. Ωστόσο, κατά τις συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται και υψηλού επιπέδου επαφές, με τους πρωθυπουργούς ή προέδρους των χωρών. Αυτός ο προγραμματισμός ακολουθήθηκε και στην Ελλάδα. Μάλιστα, εκτός από την επίσημη επίσκεψη των στελεχών του IFPMA στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Πρωθυπουργό την περασμένη Τετάρτη, είχε προηγηθεί δείπνο με τον κ. Μητσοτάκη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr