«Τι κάνεις, βρε βλάκα!»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών του «Blue Horizon» που είδαν από το κατάστρωμα του πλοίου τον ύπαρχο να σπρώχνει τον Αντώνη Καργιώτη στη θάλασσα. Aρχισαν να του φωνάζουν και έσπευσαν να τον καταγγείλουν στη ρεσεψιόν του καραβιού.

Στις καταθέσεις τους, τις οποίες φέρνει στη δημοσιότητα το «ΘEMA», οι επιβάτες του πλοίου τονίζουν δύο πράγματα: Πρώτον, ο ύπαρχος του πλοίου έσπρωξε τον άτυχο Αντώνη από τον καταπέλτη και, δεύτερον, μετά την πτώση του άτυχου νεαρού στη θάλασσα, ουδείς από τα μέλη του πληρώματος που βρισκόταν μπροστά έκανε οποιαδήποτε κίνηση προκειμένου να τον βοηθήσει.

Βέβαια αδιάψευστος μάρτυρας των όσων τραγικών συνέβησαν εκείνο το βράδυ της Τρίτης είναι και το αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσίευσε το protothema.gr και προκάλεσε σοκ σε όλο το πανελλήνιο, στο οποίο καταγράφεται καρέ-καρέ όλο το σκηνικό του τρόμου.

Δείτε το βίντεο:

Στον αντίποδα, μέλος του πληρώματος που βρισκόταν μπροστά στην τραγωδία, σε μια προσπάθεια προφανώς να ρίξει τον ύπαρχο στα μαλακά, κατέθεσε ότι ο άνδρας δεν έσπρωξε τον Αντώνη, αλλά τον… συνόδευσε έξω!

Ας δούμε, όμως, πρώτα πώς περιέγραψαν τα όσα τραγικά συνέβησαν μπροστά στα μάτια τους οι επιβάτες του «Blue Horizon».

«Ο αξιωματικός φώναξε “φεύγουμε, φεύγουμε”»

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση του ιχθυολόγου Σ.Τ., ο οποίος την ώρα του περιστατικού βρισκόταν στο εξωτερικό κατάστρωμα και, όπως κατέθεσε, είδε κάποιους από το πλήρωμα, έναν αξιωματικό και έναν με καφέ ρούχα, να προσπαθούν να βγάλουν τον 36χρονο από το πλοίο.

«Τον βγάλανε έξω τον άνθρωπο. Μετά αυτός προσπάθησε να μπει στο πλοίο ξανά, ενώ το πλοίο άρχισε να απομακρύνεται από την προβλήτα. Ο αξιωματικός του πλοίου με τα λευκά ρούχα έσπρωχνε τον άνθρωπο προς τα πίσω ενώ το πλοίο άρχισε να απομακρύνεται. Κάποια στιγμή άκουσα τον άλλον του πληρώματος με τα καφέ ρούχα να λέει στον αξιωματικό “άσ’ τον”, ενώ εκείνος του είπε “έξω, έξω”. Αφού το πλοίο είχε απομακρυνθεί, ο άνθρωπος αυτός έπεσε στη θάλασσα επειδή τον έσπρωξε ο αξιωματικός του πλοίου», σημείωσε σχετικά.

Στη συνέχεια ο 48χρονος ιχθυολόγος ανέφερε πως ο κόσμος που έβλεπε τα όσα λάμβαναν χώρα φώναζε και στα δύο μέλη του πληρώματος να σταματήσουν, αλλά εις μάτην.

«Εγώ του φώναζα “τι κάνεις, ρε βλάκα!”. Αφού έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα, ο αξιωματικός φώναξε στο φορητό VHF που κρατούσε “φεύγουμε, φεύγουμε”. Επαθα σοκ και εγώ και οι άλλοι επιβάτες και προσπαθούσαμε να δούμε τι θα κάνουμε. Πήγα στη ρεσεψιόν για να ενημερώσω και μου είπαν ότι έχει ενημερωθεί ο καπετάνιος. Θεωρώ τη συμπεριφορά του πληρώματος εντελώς απάνθρωπη», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr