Ελλάδα

ΙΧ: Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα – Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται

  • newsroom


Αλλάζουν συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα κατα τόπους στη χώρα και μαζί διαφοροποιούνται και τα μέτρα - Τι ισχύει για τις μετακινήσεις και τα πρόστιμα σήμερα

Με κλειστά καταστήματα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 (αντί για τις 21:00) τα Σαββατοκύριακα επιχειρεί η κυβέρνηση να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, μετά τη ραγδαία άνοδο στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων και την πίεση που αρχίζει να δέχεται εκ νέου το σύστημα Υγείας, με την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Εκτός τις απαγόρευσης της κυκλοφορίας -η οποία τα Σ.Κ. ξεκινάει από τις 18.00, και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα -τα οποία φυσικά μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα – ότι αποφασίστηκε πριν λίγες ημέρες για τις μετακινήσεις με οχήματα, ισχύει και σήμερα.

Ετσι λοιπόν  θα μπορούν να επιβαίνουν σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα μέχρι δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό.

Η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις που στο όχημα επιβαίνουν:
α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Διαβάστε περισσότερα: newsauto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Η επόμενη μέρα των malls

Αναλυτικός οδηγός: Πώς θα λειτουργεί πλέον η αγορά
Ποια τα οφέλη για μία εταιρεία από την εισαγωγή της στο ΧΑ

Απόρρητο Απόρρητο