Στο πνεύμα του κοινωφελούς του στόχου και συνεχίζοντας το εκτεταμένο έργο του στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης συμβάλλει εμπράκτως στην προσπάθεια αποκατάστασης των περιοχών της Πάρνηθας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, με δέσμη άμεσων δράσεων συνολικού ύψους 2.100.000 ευρώ.

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας, συνολικού εμβαδού 11.124 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτεί την εκτέλεση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Ρέμα Αγίου Γεωργίου και Ρέμα Πλατανάκι, για την κατασκευή κορμοδεμάτων, κλαδοδεμάτων και κορμοφραγμάτων, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη φυσική ανάπλαση της περιοχής.

Το έργο αποκατάστασης, το οποίο εκτελείται με βάση τη «Μελέτη αντιδιαβρωτικών έργων στις καμένες εκτάσεις της από 22-8-2023 πυρκαγιάς στην περιοχή ευθύνης Δασαρχείου Πάρνηθας» που συντάχθηκε από το Δασαρχείο Πάρνηθας, το οποίο και θα έχει την πλήρη εποπτεία των εργασιών, θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια τεσσάρων μηνών από την έναρξή του.

Διαβάστε ακόμη:

Κεντρικοί τραπεζίτες: «Τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά λόγω των πληθωριστικών κινδύνων»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πώς θα επηρεάσει την ναυτιλία – Τι εκτιμούν οι Έλληνες εφοπλιστές (pics)

Στρατηγική επένδυση της KKR στην ελληνικών συμφερόντων Catalio Capital Management

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ