Ελλάδα

Οριστικό: Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαϊα

  • Στέλιος Μορφίδης


Σε έκτακτη συνεδρίαση χθες το βράδυ η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε - και η κυβέρνηση αποδέχθηκε - να μην ανοίξουν τελικά τα καταστήματα στις «κατακόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη

Μπλόκο μπήκε στην επαναλειτουργία των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την εισήγηση που υπέβαλε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Η τελευταία, έπειτα από μία συνεδρίαση θρίλερ, που συγκλήθηκε εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής, αποφάσισε να ζητήσει να μην  επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων στις συγκεκριμένες «κατακόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη, κάτι που αποδέχθηκε η κυβέρνηση.

Παράλληλα ζήτησαν – και επίσης έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση – στις συγκεκριμένες περιοχές να μην επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, κάτι που επίσης έγινε αποδεκτό απ’ την κυβέρνηση.

Οι ειδικοί ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζουν οι συγκεκριμένες περιοχές και η οποία έχει χειροτερεύσει με αποτέλεσμα ήδη το σύστημα Υγείας να είναι στο «κόκκινο».

Ως εκ τούτου θεώρησαν ότι ήταν υπερβολικά μεγάλο το ρίσκο να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο απ’ την ερχόμενη Δευτέρα, έστω μερικώς και με την εφαρμογή των click away και click inside.

Στην έκτακτη συνεδρίαση συμμετείχαν ως παρατηρητές οι Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης και Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε περισσότερα

Έλενα Χέλμερσον: «Σοκ και δέος» για τη CEO της H&M έπειτα από μόλις 14 μήνες στο τιμόνι της εταιρείας

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές – Τι ισχύει για το Σάββατο

«Αυλαία» για την Επιστρεπτέα 7: Άνοιξε η πλατφόρμα για 1 δισ. στις επιχειρήσεις