Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες  βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με αποτέλεσμα οδηγοί και Πυροσβέστες στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου να ζήσουν μια κόλαση φωτιάς για περισσότερες από δύο ώρες.

Προφανώς, θα υπάρξει ταλαιπωρία, επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό, βλέπετε τις κινήσεις που κάνουμε, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνοντας ότι δεν καταβάλλεται το αντίτιμο των διοδίων στον Ισθμό και στην Ελευσίνα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που βρέθηκε επίσης στο σημείο, ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος, ενώ τόνισε ότι  έχει οριστεί πραγματογνώμονας, και τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης και όλη η προανάκριση θα κατατεθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Άμεση η ανταπόκριση της Intrakat για το γκρέμισμα της γέφυρας στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου μετά τη φωτά του βυτιοφόρου που είχε ως αποτέλεσμα οδηγοί και Πυροσβέστες να ζήσουν μια κόλαση φωτιάς για περισσότερες από δύο ώρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Intrakat, «με την ανατολή του ηλίου συνεργεία της εταιρείας εργάζονται πυρετωδώς για να δοθεί η εθνική στην κυκλοφορία το δυνατό συντομότερα».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πώς γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό που υπέστη ζημιές από την ανατροπή και την έκρηξη του βυτιοφόρου, το βράδυ της Παρασκευής, όπως και η απομάκρυνση των μπαζών από το σημείο θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη. 

Στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο, έως το σημείο της αντιδρόμησης, με την παρουσία της τροχαίας να είναι εντονη, τα οχήματα να κινούνται πλεον σε 3 λωρίδες κυκλοφορίες για την αποσυμφόρηση της κίνησης στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Η τροχαία συνιστά επίσης στους εκλογείς, των οποίων η έξοδος γίνεται κανονικά, να αναχωρήσουν λίγο αργότερα προς τους προορισμούς τους και οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα της αμφιδρόμησης να επιδείξουν προσοχή γιατί με το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ως διαχωριστικό είναι οι κώνοι.

 

 

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα εστάλη από το 112 αργά το βράδυ της Παρασκευής σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή της Αθηνών-Κορίνθου όπου το βυτιοφόρο ανετράπη και πήρε φωτιά.

 

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε και η Ολυμπία Οδός, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας. Ήδη, από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, γίνεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο 75,2ο χλμ, με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ. Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση των εκλογέων και λόγω της κίνησης, θα αρθεί η αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Η Ολυμπία Οδός καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Την Παρασκευή 07.06.2024 στις 21:00 το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εκτροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου οχήματος στη χιλιομετρική θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου) στο ρεύμα προς Κόρινθο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα. Λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

– προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).

– προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη 

Ψάχνετε απομακρυσμένες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη το 2024; Αυτές οι ιστοσελίδες θα σας βοηθήσουν

Οι mega αναπλάσεις που χτίζουν τον νέο Πειραιά (pics)

Ευρωεκλογές 2024: Τι διακυβεύεται – Ποια είναι τα σημαντικότερα ζητήματα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ