Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Το υπουργείο Μεταφορών ζητά τη συνδρομή κατασκευαστικών εταιρειών

  • newsroom


Τη διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και μηχανημάτων ζητά το υπουργείο προκειμένου να συνδράμουν στις εργασίες αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε από κατασκευαστικές εταιρίες ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Ειδικότερα οι πηγές του Υπουργείου αναφέρουν «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες να διαθέσουν ανθρώπους και μηχανήματα προκειμένου να συνδράμουν σε εργασίες, όπως η κοπή δένδρων, όπου είναι αναγκαίες για την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης» για την αντιμετώπιση της σφοδρής κακοκαιρίας.

Νωρίτερα ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ανακοινώσει ότι επιστρατεύει ενισχύσεις από άλλες Περιφέρειες για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς παραμένουν τα προβλήματα, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής (Δροσιά, Εκάλη, Αγ. Στέφανο, Άνοιξη, Παπάγου και τμήματα στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία).

Συγκεκριμένα, ο Διαχειριστής του δικτύου ανακοίνωσε ότι οι 400 τεχνικοί της Αττικής ενισχύονται με επιπλέον 60 άτομα από τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο και πώς θα επηρεάσει ο Μπάιντεν τις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων

«Μήδεια» και στην αγορά – Τα lockdowns φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στο λιανεμπόριο

Απόρρητο Απόρρητο