Επιχειρήσεις

ΛΑΡΚΟ: Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο – Κατέρρευσε η οροφή λόγω του χιονιά (upd)

  • Μαριάννα Τζάννε


Το εργοστάσιο υπολειτουργούσε από προχθές το απόγευμα όταν ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος - Eκτιμήσεις ότι εντός της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη - Για τη ζημιά στην βιομηχανία έχει ήδη ενημερωθεί ο διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ

Εκτός λειτουργίας βγάζει η βαρυχειμωνιά και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, ενώ από το βάρος του χιονιού κατέρρευσε η οροφή στα ηλεκτροκάμηνα της μονάδας νικελίου.

Το εργοστάσιο δεν λειτουργεί προς το παρόν, γεγονός που οφείλεται στη διακοπή του ρεύματος υψηλής τάσης λόγω πτώσης δέντρων. Η βλάβη σύντομα αναμένεται να αποκατασταθεί και θα ξεκινήσει ξανά η λειτουργία του εργοστασίου. Το εργοστάσιο τις τελευταίες ώρες δεν είναι προσβάσιμο γιατί έχει πολύ χιόνι στην περιοχή και δεν μπορούν να φτάσουν εκεί οι εργαζόμενοι. Εντός της ημέρας ο ειδικός διαχειριστής αναμένεται να βγάλει ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει στο newmoney, ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ανδρέας Κορέτζελος, το εργοστάσιο, μετά από αυτή την δυσμενή εξέλιξη, βγαίνει εκτός λειτουργίας καθώς για λόγους ασφαλείας δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι άλλες δύο μονάδες παραγωγής.

Μιλώντας στο protothema.gr ο διευθυντής της ΛΑΡΚΟ, Γιώργος Βαλλιμένος είπε ότι: «Έχει καταρρεύσει ένα μέρος της στέγης, σε εγκατάσταση που δεν χρησιμοποιείται εδώ και έξι μήνες. Κατέρρευσε λόγω της ποσότητας του χιονιού -πάνω από ένα μέτρο το ύψος του-. Δεν υπάρχουν ούτε τραυματίες, ούτε εγκλωβισμένοι. Δεν έχουμε ρεύμα και γίνονται προσπάθειες επανασύνδεσης του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργοστάσιο υπολειτουργεί από προχθές το απόγευμα όταν ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος. Η κατάρρευση μέρους της στέγης στο ηλεκτροκάμινο 5 της μονάδας νικελίου έγινε χθες το πρωί, μεταξύ 9 και 10. Το περιστατικό δεν επηρεάζει τη λειτουργία του εργοστασίου, η οποία έχει πρόβλημα λόγω των διακοπών ρεύματος. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι εντός της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη και έως αύριο το μεσημέρι η παραγωγή θα επανέλθει στα συνηθισμένα επίπεδα.

Οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ είναι πολύ παλιές και χωρίς συντήρηση και αυτό επιτείνει τα προβλήματα, ειδικά τις τελευταίες μέρες που εξελίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Για την ζημιά στην βιομηχανία έχει ήδη ενημερωθεί ο διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ καθώς για να λειτουργήσει η εγκατάσταση που κατέρρευσε υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες.

Προσθέτει μάλιστα άλλο ένα αγκάθι στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ιδιωτικοποίησης με δύο διαδοχικούς διαγωνισμούς σε πλήρη εξέλιξη για τα ορυχεία και τις εγκαταστάσεις της Λάρυμνα.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή της ΛΑΡΚΟ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης λόγω της βαρυχειμωνιάς, γεγονός που προκάλεσε χθες αλλά και σήμερα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και την μετακίνηση των εργαζομένων.

 

Διαβάστε ακόμη:

«Μήδεια»: Μπλακ άουτ διαρκείας σε πολλές περιοχές της Αττικής – Σε δοκιμασία ο ΔΕΔΔΗΕ

Iσχυρό ενδιαφέρον για τους δύο Πύργους της Lamda Development στο Ελληνικό

Ο γαργαντούας των media, τα δυο μυστήρια τιμολόγια, το ρινγκ με τον Γκριμάλντι