Στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά και της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας αποβλέπουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ανάσχεση του τέταρτου πανδημικού κύματος, καθώς τα κρούσματα βαίνουν μέρα με τη μέρα αυξανόμενα, φτάνοντας χθες τα 3.109.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η κορύφωση του τέταρτου κύματος τοποθετείται εντός του Αυγούστου, «είναι τεράστιας σημασίας ζήτημα η Ελλάδα να εξακολουθήσει να δείχνει την εικόνα συγκροτημένης χώρας που ελέγχει την πανδημία, έτσι ώστε ολόκληρη η τουριστική μας βιομηχανία και ο μήνας «καρδιάς» για αυτήν, που είναι ο Αύγουστος, να λειτουργήσει κανονικά» εξήγησε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, γυρίζοντας αντίστροφα την κλεψύδρα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των νέων περιορισμών, από κοινού με τους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Βασίλη Κικίλια και Κυριάκο Πιερρακάκη αντίστοιχα.

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Υγείας, αλλά και της Ψυχαγωγίας μέχρι το προσεχές φθινόπωρο, σε συνέχεια και του μηνύματος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνοδεύεται από αυστηρές κυρώσεις, αλλά και ψηφιακά εργαλεία, δηλαδή την ειδική εφαρμογή covid Free.gr, προκειμένου να διασταυρώνεται η πιστότητα ή μη των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Σε δεύτερο χρόνο, ωστόσο, δεν αποκλείεται να διευρυνθούν τόσο η λίστα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όσο και οι νέοι περιορισμοί, καθώς υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο ακόμη και για 20.000 κρούσματα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα. «Τον Αύγουστο θα μπορούσαμε να δούμε και περισσότερα από 10.000 κρούσματα» προειδοποίησε ο Καθηγητής, παρατηρώντας πως «οι νέοι θα πάνε στα χωριά τους, θα πάνε στα πανηγύρια, θα γυρίσουν στα σπίτια τους, θα διασπείρουν τον ιό».

Διαβάστε τη συνέχεια στο  protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Γάμοι Ολυμπιακού με NOVA και Παναθηναϊκού με Cosmote, τα 64 λουκέτα της Τράπεζας Πειραιώς, η ώρα της αλήθειας για την Εγνατία και η εισηγμένη που φέσωσε το Χρηματιστήριο με 4.000 ευρώ 

Γονικές παροχές: Πότε «τσιμπά» η εφορία τα χρήματα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η επιχειρηματική «αυτοκρατορία» και το portfolio των $275 εκατ.